VANLIG STUDENT: Student Edward Storlien er én av to studenter som har stilt til valg av rektor.

Student om dagen, rektor om natten?

Datateknologi-student Edward Storlien var en av ti som søkte på stillingen som rektor ved NTNU.

Publisert Sist oppdatert

Storlien var én av to studenter som søkte på det som nok ville ha blitt ansett som det største karrierehoppet i NTNUs historie. Selv har han erfaring som studentassistent, og det kom dessverre til kort i denne runden med rektoransettelse. Det var derimot ikke noe å utsette på motivasjonen. 

ERFARINGSRIK: Storlien har ofte vært på rektors kontor.

– Hvor gøy hadde det ikke vært å komme tilbake til gutta å si «gjett hvem som er den nye rektoren?», sier Storlien. 

På lik linje med de andre kandidatene, er også Storlien godt kvalifisert og kan stolt vise til tidligere arbeid. 

– Jeg har god erfaring fra rektors kontor. Har vært der flere ganger, så jeg kjenner til hva jobben går ut på. Derfor tenker jeg at jeg raskt hadde blitt effektiv i stillingen. 

 LES OGSÅ:  En natt i guderiket

Vanlige studenters tur 

Storlien fortsetter å snakke om sin brede bakgrunn rundt rektorstillingen, og han kan meddele at drømmen startet i ung alder. 

– Jeg har nok mest erfaring fra barneskolen, men ikke fra NTNU ennå. Vi får se hvilken side av skrivebordet på rektors kontor jeg ender opp ved neste gang, sier han. 

Det er tydelig at Storlien kjemper den alminnelige students kamp, da han kan tilby noe de færreste av kandidatene kan. 

– Det er ingen av de andre kandidatene, bortsett fra én annen, som er studenter. De opplever ikke ledelsen fra gulvet. I denne stillingen hadde jeg fått et dobbelt perspektiv som både student og rektor, og opplevd alle virkningene av tiltakene. 

Avslappet lederstil 

Om Storlien skulle vært rektor for en dag, har han planen klar: 

– Hvis jeg ble rektor for en dag, da skulle det vært lov å slippe å levere øvinger man har kokt. Man skulle heller kunnet krysse av at man hadde kokt øvingen, og at det ikke er noe vits å bruke tid på det. Jeg tror det hadde spart tid for alle. Så skulle det heller ikke vært noen forelesninger før klokken tolv på fredager. 

Med tanke på å potensielt bli leder ved en større institusjon, ble Storlien spurt om han har plagiert på en eksamen eller innlevering. Dette velger han å ikke svare på. 

Backer gutta 

Til slutt må han løse en case: han har blitt rektor ved NTNU, og en av gutta hans har blitt leder i (for eksempel) Norsk industri. Forskere ved NTNU har gjort et intervju som får Norsk industri til å se dårlig ut, og kompisen lurer på om han ikke kan få gjort noe med det. Når han blir spurt om hva han velger å gjøre, svarer han: 

– Hvis jeg har lyst til å forbli rektor, så tar jeg ikke en Anne Borg, nei. Jeg hadde nok sagt at mine egentlig boys er de jeg jobber med. Hvis vitenskapen forteller at de har gjort noe tull, så står vi for det, ja!

LES OGSÅ:  – Eg var ikkje spesielt skuleflink

Powered by Labrador CMS