Ny samfundetleder velges i kveld

Tirsdag kveld skal det velges ny leder av Studentersamfundet. Du kan se streamen fra Storsalen ovenfor.

Publisert

Dørene til Storsalen åpner klokken 17.45.

Valget streames også live på samfundet.no/live og på Samfundets YouTube-kanal av Videokomiteen.

Hvem stiller?

De forhåndsmeldte kandidatene til valget er Cecilie Bjørnsdotter Raustein, Sebastian Småland og Astri Elgethun. I tillegg kan hvem som helst stille (såkalt «benking») under selve møtet.

FØR VALGET: De forhåndsmeldte kandidatene til valget er Cecilie Bjørnsdotter Raustein, Astri Elgethun og Sebastian Småland.
FØR VALGET: De forhåndsmeldte kandidatene til valget er Cecilie Bjørnsdotter Raustein, Astri Elgethun og Sebastian Småland.

Under Dusken intervjuet de tre forhåndsmeldte kandidatene tidligere denne uken om hvorfor de stiller til valg. Alle tre har blant annet nevnt at de brenner for eierskap til organisasjonen.

Hvis du har lyst til å lære mer om kandidatene kan du gjøre det her: Dette er kandidatene

Hvordan foregår valget?

Alle medlemmer av Samfundet har stemmerett, men man trenger det røde medlemskortet for å avgi sin stemme. Valget starter ved at kandidatene holder hver sin appell, før det åpner opp for spørsmål fra salen. Deretter vil selve valget ta sted.

Kandidatene behøver alminnelig flertall (over 50% av avgitte stemmer) for å vinne. Hvis det ikke er et klart flertall etter første voteringsrunde, stemmes det på nytt – denne gangen er det kun de to med mest stemmer som går videre.

Hva gjør Samfundet-lederen?

Som leder av Samfundet har man ansvar for å representere Studentersamfundet utad, i tillegg til å forme den politiske profilen gjennom debatter og Samfundsmøter. Den nye lederen vil tiltre vervet 17. Mai.

Powered by Labrador CMS