Asken – Byen

Hip-hop med tropiske vibber fra Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Asken er navnet. På låten «Ufo» fra Yoguttenes debutplate $vai bidrar han til platas mest nedtonede låt. Nå hyper disse trap-gutta ham på Soundcloud og Instagram. På Askens Soundcloud-profil står det at sjangeren både er postrap og tropicaltrap. Sistnevnte kan få tropefar Kygo til å snu seg på gaten. Enda en ny undersjanger i hip-hop-jungelen som virker gøyal.

Det er rolig, seig rap vi får servert på EP-en Byen. Beaten går meget sakte og er til tider støttet av en blytung bass. Selv om lydbildet går veldig rolig virker Asken å være en breial kar. På førstelåta «Høytiden» forteller han oss følgende: «går for scoring, eg e nieren på laget. Forsvinner inn i solnedgangen, ser meg ikkje tilbake.» Som stor fan av gode linjer i hip-hop-låter treffer slike fraser meg rett i hjertet.

Musikalsk er det avslappende. På EP-ens nest siste låt, «Skisse», får vi innslag av trompeten, instrumentet som sammen med saksofonen etter hvert har blitt akseptert i hip-hop-miljøet. Den passer godt sammen med Askens rolige stemme og gir lydbildet en ekstra dimensjon. Videre er det hele godt produsert med en varierende, men gjennomgående rolig sound. Innslag av elektroniske trommer og mye synth løfter også debuten høyere. Om Bergens egne Store P er fan av at Asken (tjuv?)låner linja «holder meg tørr i Bergens regn» kan det derimot settes spørsmålstegn ved.

Asken har med seg to andre produsenter på EP-en. De går under navnene HE3 og DOBBELV. Om dette er pseudonymer eller ei er ikke lett å si, da ingen av dem ser ut til å eksistere utenfor Soundcloud. Det er absolutt anbefalt å sjekke det ut – for uansett hvem disse tre er, låter det veldig kult.

Powered by Labrador CMS