Nerdeprat #028: Ukens Spørsmål

"Blir man flinkere til å samarbeide ved å spille spill?"

Publisert Sist oppdatert

Nerdeprat tok turen til NTNU Gløshaugen med et spørmål til studentene: Blir man flinkere til å samarbeide av å spille spill?

Thorben Dahl, Kris Monsen
Kristine Ask forteller om sine observasjoner rundt samarbeid i spill.

Verken nerdepraterne eller Gløsingene klarer å komme seg frem til et enhetlig svar. Mens på Nerdeprat-siden kommenterer blandt annet Bergensstudent Martin Mastermo Jenssen:

– I multiplayerspill som matcher deg med randoms for en 10-20 minutters periode så vil jeg påstå nei. Men det hele endrer seg om vi beveger oss over i vennekvelder med CoD Zombies, eller kanskje det jeg har mine beste minner fra - Portal 2 Co-op campaign

Kristine Ask er universitetslektor ved NTNU. Hun har forsket på hvordan spillere i World of Warcraft samarbeider om å klare spillets utfordringer.

– De spillerne jeg har studert er blitt veldig gode på å samarbeid over Internett. Det er som regel også i flere kanaler: man snakker sammen utenfor spillet eller møter dem i lunsjen, for eksempel.

Selv om spillet har gjort at de må samarbeide for å oppnå målene sine, er ikke Ask sikker om spill er den mest effektive måten å lære seg samarbeid.

– De er blitt veldig gode på denne typen samarbeid, men jeg tror ikke det å spille samarbeidsspill i seg selv gjør at man endrer personlighet, og plutselig er blitt god på samarbeid. Disse spillerene har brukt mange, mange timer på å opparbeide disse ferdighetene.

Hvis du vil høre mer om samarbeidsspill fra Nerdeprat, kan du høre den nyeste radiosendingen om samarbeidsspill her: Nerdeprat #028: Samarbeid? Særlig.

Powered by Labrador CMS