
PostKåkk lager rakfisk
- Hei, Andreas. Jeg har kjøpt rakfisk! Hadde det ikke vært gøy om vi spiste sånn ekkel gammal fisk på radio?
Tekst: Andreas Gregersen og Rakel Oliva Ødegaard Skaugen
PostKåkk på Radio Revolt har denne uken sett nærmere på fisk, og ønsket å få frem sterke reaksjoner ved å smake på den fermenterte varianten.
Vil du høre PostKåkks opplevelse med rakfisk kan du høre sendingen her.
Etter en tur på butikken kom vi tilbake med et rødt, vakuumpakket fiskestykke, som kjentes smørmykt ut, og luktet litt tåfisk, men som ellers så langt mindre skummel ut enn vi på forhånd hadde trodd. Vi lot fisken ligge på benken i et par timer, som instruert på pakningen, og gjorde i mellomtiden klart til det som skulle bli vårt første rakfisklag. Etter forhøring med lokal rakfiskekspertise, fikk til slutt samlet hovedingrediensene til et godt rakfiskmåltid:
Fremgangsmåten er som følger: skjær rakfisken opp i biter på ca 2 cm og sleng dem i lefsa, pes på med rømme og pynt med rødløk eller purreløk (dette trenger du som en knasende kontrast til fisken. Fiskens konsistens er nærmest som en stressball, eller overflaten til et mykt plysjkosedyr). Ha litt grov sennep på om du ønsker det, og nyt den halvveis forderva fisken.
God fordøyelse!