123 medlemmer stemte for Israel-resolusjon

Storsalen vedtok resolusjon mot NTNUs mulige samarbeid med israelske universiteter.

Tekst: Silje Bjellvåg og Tore Sandnes Becker

På lørdagens Samfundsmøte vedtok Storsalen en resolusjon hvor det kreves at NTNU stanser kommunikasjonen med israelske universiteter angående det eventuelle samarbeidet om olje- og gassforskning.

Yvonne Lyngaas Asnes representerte Siffi på talerstolen.

Resolusjonen lyder som følger:

Tidligere Samfundetleder kalte rektoren for regjeringens løpegutt.

«Studentersamfundet i Trondhjem samlet til Samfundsmøte 5. November 2016 krever at NTNU stanser kommunikasjon med Technicon og eventuelle andre universitet om forskningssammarbeid angående olje- og gassutvinning for Israel».

Resolusjonen ble vedtatt med 123 stemmer for resolusjonen, mens 9 stemte mot, og 40 personer avsto fra å stemme.

Ikke noe samarbeid med det første

Studentgruppen Stopp forskning for Israel (SFFI) tok initiativ til resolusjonsforslaget.

– Vi stiller oss kritiske til at Gunnar Bovim sier teknologien ikke vil bli brukt i omstridte områder. Vi frykter et slikt samarbeid vil føre til at Israel bruker kompetansen til å frarøve naturressurser fra sine naboland, sa Yvonne Lyngaas Asnes fra talestolen, på vegne av Sffi.

Fra talestolen ble det påpekt at planene om et samarbeid mellom NTNU og israelske universiteter virker skrinlagt. Dette ble bekreftet av gjengsjef i Debattkomiteen Fridtjof Klareng Dale, som også påpekte at Gunnar Bovim ikke kunne utelukke et fremtidig samarbeid.

– En stemme for resolusjonen er en stemme mot Bovim

Tidligere Samfundetleder Øyvind Bentås gikk opp på talerstolen for å kritisere Gunnar Bovim og hans lydighet til regjeringen.

– Lydige Bovim er et nyttig verktøy for den «blåblå-regjeringen». En stemme for denne resolsujonen er en stemme mot løpegutten Bovim, og alle palestinere som lider i Midtøsten, uttalte Bentås.

Etter et spørsmål fra salen kom det også fram at Samfundsstyret ikke har kommet til enighet angående resolusjonen, og derfor ikke ønsket å uttale seg.

Før Samfundsmøte ønsket «Med Israel for fred» å mobilisere NTNU-studenter til å stemme mot resolusjonen.Tilsynelatende var ingen fra MIFF tilstede i Storsalen i kveld.

Powered by Labrador CMS