UBEKYMRET: (Fra venstre) Daniel Godø-Dempsey, Julie Schult, Laura Ven og Fredrik Sveen holder roen når skattemeldingen kommer.

Skattemeldingen kommer ut: 70 prosent får tilbake penger

Mellom 7. og 22. mars blir skattemeldingen sendt ut, hvilket kan påvirke studentøkonomien.

Publisert Sist oppdatert

Lønnsomt å sjekke

Ifølge Skatteetaten ligger 2,7 millioner nordmenn an til å få penger tilbake på skatten. Samtidig estimerer de at om lag 1,2 millioner trolig må betale restskatt.

Skatteetaten har mye informasjon, men vi vet ikke alt, opplyser de i en pressemelding. Videre oppfordrer de alle til å sjekke skattemeldingen sin. De påpeker at det kan være lønnsomt å sjekke at opplysningene de har er riktig fylt ut. 

De oppfordrer folk til å ta i bruk nettsidene deres, spesifikt fradragsveilederen for å finne ut av hvilke fradrag man kan ha rett på.

Tallene viser at flere har gjort endringer i skattemeldingen som gjør at flere får penger igjen og færre betaler restskatt

Dersom man skal ha penger tilbake på skatten blir dette, for de aller fleste, utbetalt før juli. Som student trenger man ikke fortvile hvis man får baksmell. De som må betale får faktura i god tid og trenger ikke betale før etter sommeren. 

Ikke bekymret 

Studentene Laura Ven og Julie Schult vet at skattemeldingen blir sendt ut i disse dager, men venter til de får mail før de går inn å sjekker. Videre opplyser de at de ikke bekymrer seg for baksmell da man som student generelt ikke tjener nok til å gå på kjempe smeller. 

En annen student, Fredrik Sveen, forteller at han pleier å sjekke at BSU er riktig fylt ut da det kan gi skattetrekk. Videre opplyser forøvrig studentene at de ikke er super nøye når de sjekker skattemeldingen utover at inntekt og BSU opplysningene er riktige.

– De er ganske gode på å svare på spørsmål på telefon, sier student Daniel Godø-Dempsey. Han sier det kan ta litt tid før man kommer gjennom hvis man ringer, men at når man får kontakt er de veldig hjelpsomme med spørsmål man måtte ha.

LES OGSÅ: Ramen helg på Lyche - Skambillig og skamdeilig, så skam deg om du ikke kommer!

Powered by Labrador CMS