PANGSTART: Med sang og dans starter showet på kulturhuset Isak.

Revyanmeldelse

Psykologirevyen 2024 – Inn i fristelsen

Inn i fristelsen går langs allerede oppmerkede revy-stier, men det er umulig å ikke la seg rive med.

Publisert

Psykologistudentene byr på det meste man kan ønske seg av en revy. Den er full av sang, dans, absurde situasjoner, intern humor, og ikke minst av situasjoner man kjenner seg litt igjen i, men som man helst ikke skulle kjent seg litt igjen i. 

Revyen bærer preg av å være laget av psykologistudenter, og leker seg med tema som tvangstanker, avhengighet, kjærlighet, prokrastinerende studenter, og øvrige usunne tankemønstre. Som tema for revy er dette gullrekka, men man trør sjeldent feil med klassikerne. 

FRISTELSE: Bokstavene ga etter for fristelsen og stavet et banneord.

Som tilskuer er det tydelig at alle involverte har hatt det gøy under produksjonen, og det er en deilig, leken og avslappet atmosfære under hele forestillingen. 

Revyen er på sitt sterkeste i andre akt. Bandet får sin tid i glansen med et strålende medley, toppet av en indie-pop-versjon av «Sjeiken 2015». De beste sketsjene dras frem, og skuespillerne er varme i trøya og stråler på scenen. Vibbene er eksepsjonelle. 

Det er umulig å ikke kose seg når en prest og en imam i en forbudt forelskelse synkront gjør en frekk «stanky leg» til ABBAs «Lay all your love on me». 

Stort sett er revyens timing veldig god, og mister ikke publikum mellom sketsjer. Overgangene føles «snappy» og bandet fyller mellomrommene uten at det blir påtrengende. Det tyder på svært godt arbeid bak kulissene av både scenearbeidere og påkledere.

Inn i fristelsen har også god komisk timing, og få av sketsjene trekkes ut så langt at de mister publikum. Likevel tråkker de noen ganger feil når sketsjene ikke får stå for seg selv, men avsluttes med en kommentar som bryter den fjerde veggen og adresserer publikum direkte. Det blir en veldig tydelig poengtering av at den ene sketsjen er over og at man venter på at neste skal begynne. Slike kommentarer drar publikum ut av revy-magien og man gjøres tydelig oppmerksom på de ellers veldig gode overgangene mellom sketsjene.

Inn i fristelsen er en morsom, avslappet og deilig revy som gjør veldig mye riktig. Det er rett og slett en fornøyelse å se på.

LES OGSÅ: (G)UD tilgir dere.

Powered by Labrador CMS