KJEKT MED SEKT: Revyen hadde en god blanding av kristne innslag og innslag som ikke hadde noe med kristendom å gjøre.

Revyanmeldelse

(G)UD tilgir dere

Kristenrevyen 2024 viser at man ikke bare kan ha det kjekt, men at man må ha litt show også.

Publisert Sist oppdatert

Kjekt med sekt ble annonsert som en forestilling for alle som aldri har satt foten i en kirke, for kristne, og for de som ville se et fantastisk show. Revyen var full av musikkinnslag, låter og sketsjer som belyste hverdagslige problemer som kristne studenter støter på. For eksempel hva man skal si i stedet for å banne når man tråkker på en legokloss eller glemmer å si Uno når man har ett kort igjen. Eller distraksjoner som kan komme i veien for kveldsbønn. 

HJELP: Engelen Gabriel tar i mot ønsker fra engler som har vært på jorden.

Revyen hadde en god blanding av kristne innslag og innslag som ikke hadde noe med kristendom å gjøre – blant annet i sketsjen som handlet om studenter som ble sendt til campusen sin basert på Trondheims egen sorteringshatt. Campusstereotypier er kanskje litt oppbrukt, men samtidig en rask og enkel måte å belyse sektetemaet på. 

LES OGSÅ:  Storslått håndball i Trondheim spektrum

ÆREFULLT: Et helt nummer av årets kristenrevy var dedikert til fjorårets anmeldelse fra Under Dusken.

Dette temaet var derimot ikke alltid like synlig. Selv om noen av sketsjene var gode på egen hånd, var det vanskelig å se det store bildet. Med unntak av noen jevne innhopp fra sekteforskere og at sekt ble nevnt fra da til nå, hadde sketsjene lite sammenheng seg imellom. Innhoppene føltes mer som røde prikker enn en rød tråd som gikk gjennom hele forestillingen. På slutten viste det seg at budskapet etter min tolkning var at det finnes sekter over alt, eller at alt er sekter. Dette ble en litt billig måte å konkludere det på, og det gjorde at hele revyen (frem til avslutningsnummeret) ble noe rotete. 

Til tross for en lite sammenhengende revy, gikk ikke dette utover selve gjennomføringen. Bændet, som i navnets ånd hadde på seg saueører, var veldig flinke og hadde et bredt repertoar av låter å vise til. Samtlige av skuespillerne bar også på praktfulle sangstemmer og var gode på slapstick – dette gjorde dem lette å le av uten at man trengte å relatere seg til innholdet i sketsjene. 

Kjekt med sekt var en godt gjennomført revy til tross for lite sammenheng mellom sketsjene og at humoren for meg ikke alltid falt i smak. Revyen hadde heller ikke glemt fjorårets anmeldelse, noe de uttrykte i sangen «Unnskyld Under Dusken». En vakker hyllest til verdens beste studentavis. Som tilstedeværende representant for avisen kan jeg med sikkerhet si at (G)UD tilgir dere. 

LES OGSÅ:  Vinnaren av Portrettmesterskapet stiller ut i lokala til Bifrons

Powered by Labrador CMS