DISSE STILTE TIL VALG: f.v. Ulrikke Rye Josefsen, Lars Ingar Tutturen, Erik Johansen og Monja Lien Jakobsen. Theo Viken var med på valget digitalt.

Her er de nye studentene i Sits styre

På tirsdag kveld var det valg av styrerepresentanter som skal styre driften av Sit de neste to årene.

Publisert Sist oppdatert

Monja Lien Jakobsen og Erik Johansen, begge fra NTNU, ble de nye studentrepresentantene i styret til Sit. Med erfaring fra henholdsvis NTNUI-styret og Sit, stiller de med stor kompetanse til å styre student-Trondheim de neste to årene.

Representantene gikk gjennom en åpen spørsmålsrunde, før Velferdstinget stemte over hvem av de fem kandidatene som skulle styre Sit videre.

Valget var kjønnet, og det var én stilling åpen for en kvinne og én for en mann. Det var to kvinner og tre menn som stilte, og det var kandidater både fra NTNU og BI.

Jakobsen og Johansen er to av fire styrerepresentanter som skal representere studentene i Sit i det neste året. Styret består av fire studentrepresentanter og fire ansattrepresentanter. 

Motivert for studentvelferd

Med verv som hobby: Monja Lien Jakobsen samler verv som porselen, som kan tyde på at hun gjør en god jobb.

Monja Lien Jakobsen er tidligere NTNU-student, og sier selv at hobbyen hennes er frivillighet. Hun er for øyeblikket ikke student, men fortsatt sterkt aktiv i studentfrivilligheten.

– Motivasjonen min er å jobbe for fysisk og psykisk helse, sier hun.

Motivasjonen hennes for å ta del i styret, er å ivareta tilbudene organisasjonen gir til studentene på NTNU: 

– Jeg har lyst til å skape den fantastiske studietida jeg hadde for andre, sier den tidligere NTNU-studenten. 

I den kommende perioden, mener hun at det viktigste for Sit i er å holde organisasjonen slik den er nå, men å styrke evnen til å tåle en kommende økonomisk nedgang.

Når spurt om hvordan samarbeidet mellom Sit og NTNU burde være rundt velferdstilbudene for studenter, svarte Monja:

– Jeg tror det ikke bør være noe skille mellom Sit og NTNU i velferdstilbudene våre, slik at vi kan få et tett samarbeid.

 LES OGSÅ:  Samfundet søker navn

Vil treffe de studentene som trenger mest

– Selverklært lånetrønder: Erik Johansen har barten på plass, men droppet skinnvesten under valget.

Erik Johansen har mye arbeidserfaring som tillitsvalgt i Studenttinget og kjenner studentpolitikken i byen godt. 

– Erfaringene mine fra studentfrivilligheten har bidratt med å gi meg innsikt i hvordan både studenter og frivilligheten på ulike nivå har det, og hvordan de har utviklet seg over tid, skriver Johansen i kandidatskjemaet sitt.

Johansen ønsker trygge og bærekraftige studentliv og, som Jakobsen, ønsker han å ruste opp Sits økonomi før eventuelle nedgangstider.

 – Antallet frivillige synker blant studenter, og vi trenger å styrke studentforeninger og frivilligheten. Hvis jeg må trekke frem et sted vi kan kutte noe, så er det i Sit trening, og da begynne med Portalen slik Velferdstinget har vedtatt, sier Johansen under kandidatutspørringen. 

Johansen utdyper at motivasjonen hans for å stille til vervet er å sørge for at Sits tilbud treffer de studentene som trenger det mest.

– Da jeg jobbet i studentpolitikken, innså jeg etterhvert at sakene jeg sto for ikke var verdt noe uten at alle studenter har muligheten til å leve vanlige liv.

Enkelte sitater fra Jakobsen og Johansen har blitt omformulert etter at saken originalt ble publisert.

LES OGSÅ:  Tenk deg til toppstilling

Powered by Labrador CMS