Skatteetaten og Brønnøysundregistrene vil nå unge i en virtuell verden

Med spillet Decentraland kan du lese deg opp om kryptovaluta og etablering av selskaper på en «innovativ» måte.

Publisert Sist oppdatert

For to uker siden åpnet Brønnøysundregistrene og Skatteetaten et samlet kontor i den virtuelle verdenen Decentraland. Intensjonen er å informere brukere om juridiske og skattemessige regelverk tilpasset deres behov og interesser. Konkret betyr det at du finner informasjon om kryptorapportering fra Skatteetaten i spillet, samt hvordan du starter en bedrift fra Brønnøysundregistrene.

– Denne verdenen er laget av en yngre generasjon enn oss som jobber her, det vil si i 20-årene. Den er tilpasset en annen målgruppe enn vi vanligvis når ut til. Hovedgrunnen er altså ikke å treffe mange av våre brukere, men å lære oss en ny teknologi, en ny måte å interagere på, og lære mer om infrastrukturen, sier Kristine Aasen, kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregistrene.

8000 aktive brukere hver dag

Decentraland er den første helt desentraliserte virtuelle verdenen som har rundt 8000 aktive brukere hver dag, ifølge statistikken til Decentraland. Verdenen ble programmert av DAO (Decentralized Autonomous Organization) og kjører på Ethereum blockchainen. Det betyr også at du handler med kryptovaluta.

LES OGSÅ: Masterstudenter ved likestilling og mangfold opplever feilkjønning

Brønnøysundregistrene og Skatteetaten har ikke benyttet seg av kryptovaluta for å bygge kontoret sitt i Decentraland. Beslutningen om å bruke Decentraland var rent praktisk, født ut av et samarbeid med selskapet Ernst & Young.

– Vi leier tomt fra Ernst & Young og skal ikke benytte oss av kryptovaluta for å kjøpe noe i den verdenen, men vi er inne med egne avatarer og følger litt med, forklarer Aasen.

Vil møte yngre generasjoner på deres plattformer

Kontoret i Decentraland er et rent informasjonsbygg der man kan lese seg opp om informasjon som også finnes på deres egne nettsider. Brønnøysundregistrene måler ikke hvor mange som faktisk har vært på besøk hos dem i den virtuelle verden, men antar at det kanskje er rundt 50 stykker daglig.

– Det viktigste er bare å være der! Fremtidens brukere av offentlige tjenester er der; det var ikke vi. Vi har behov for å lære. Vi vil møte de yngre generasjonene på deres plattformer, sier direktør i Brønnøysundregistrene Lars Peder Brekk.

LES OGSÅ: En (kunstig) intelligent student?

Powered by Labrador CMS