VOTERING: Velferdstinget var samlet til møte tirsdag kveld.

Velferdstinget har valgt nytt arbeidsutvalg

Tirsdag kveld ble ny leder, nestleder, foreningsansvarlig og medie- og koordineringsansvarlig valgt.

Publisert Sist oppdatert

Det nye arbeidsutvalget i Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim består av leder, nestleder, foreningsansvarlig og medie- og koordineringsansvarlig. De nyvalgte studentene skal sitte fra 1. juli til 30. juni neste år, heter det på Velferdstinget sine nettsider.

Vil støtte studentfrivilligheten

Lederen av Velferdstinget skal være talsperson for organisasjonen, ha overordnet ansvar, og sørge for at arbeidet og driften går rundt, forklarte nåværende leder Ellinor Lindström.

LEDER: Nyvalgte leder Øystein Fruseth Christiansen av Velferdstinget håper at flere kan inkluderes i studentfrivilligheten.

Av tre kandidater som stilte, ble Øystein Fruseth Christiansen til slutt valgt som leder av Velferdstinget det kommende året. Christiansen er 23 år gammel og studerer fysikk og matematikk ved NTNU. Han har over fire års erfaring med styreverv, og beskriver seg selv som et aktivt medlem av studentpolitikken. Christiansen mener blant annet at det er viktig å styrke studentfrivilligheten.

– Studentfrivilligheten burde ta opp flere, slik at de får en plass til å føle tilhørighet og føle seg inkludert. Vi har en vei å gå til å inkludere flere, særlig de fra andre utdanningsinstitusjoner, sa Christiansen i løpet av valget.

Videre ble Ferdinand Tomek Marnburg valgt som nestleder. Marnburg tar lektorutdanning i realfag ved NTNU, og har tidligere vært foreningsansvarlig i Velferdstingets arbeidsutvalg. Som nestleder kommer Marnburg blant annet til å ha ansvar for å holde orden på kontoret, bidra til god flyt i dokumentene, og interne seminarer, forteller nåværende nestleder Svein-Erik S. Olsen.

– Jeg gleder meg til å sørge for at kontoret fungerer bra, forteller Marnburg.

FORNØYDE: Etter appeller, votering og utspørring tirsdag kveld ble denne gjengen valgt inn som Velferdstingets nye arbeidsutvalg. Fra venstre: Lise Haug Nilsen, Brede Haugland, Ferdinand Tomek Marnburg og Øystein Fruseth Christiansen.

Foreningsansvarlig og medie- og koordineringsansvarlig

Det kommende året er det Brede Haugland som inntar rollen som foreningsansvarlig. Foreningsansvarlig i Velferdstinget jobber med koordineringsteamet til Study Trondheim, i tillegg til å følge opp frivillighetens økonomiske komite, heter det på Velferdstingets nettsider. Haugland studerer elektronisk systemdesign ved NTNU, og har tidligere hatt ulike verv ved Studentersamfundet.

– Det å være frivillig i byen er det som gjør deg til student, ikke bare studiene, forteller Haugland.

Medie- og koordineringsansvarlig i Velferdstinget har ansvar for sosiale medier, pressekontakt og organisasjonens kommunikasjonsstrategi, i tillegg til koordinering av velferdsutvalgene i Gjøvik og Ålesund. Nåværende medie- og koordineringsansvarlig Eirin Espås forteller at vervet bare har eksistert i to år, og at det enda er gode muligheter for å utforme det vervet slik man ønsker. Lise Haug Nilsen, som studerer sosialt arbeid i Trondheim, blir den andre personen noen sinne til å ha vervet som medie- og koordineringsansvarlig.

– Jeg er veldig spent på å være med på å forme dette ferske vervet og se hvordan det utvikler seg i det neste året. Jeg tror jeg kan ta med meg veldig mye fra studentfrivilligheten, forteller Nilsen i sin sluttappell.

Kort om Velferdstinget:

  • Velferdstinget har som oppgave å ivareta og bedre velferdstilbud for studentene.
  • Velferdstinget bestemmer hvordan semesteravgiften skal brukes og uttaler seg om hvordan Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) skal prioritere.
  • Velferdstingets representanter velges hver vår, og sitter i ett år fra 1.juli.
  • Representantene møtes én gang i måneden for å diskutere, vedta eller avslå de sakene som blir fremmet for Velferdstinget.
Powered by Labrador CMS