NTNU-student ble verdensmester

– Sportens største utøver gjennom tidene, sier ekspert etter seieren.

Publisert

Verdensmesterskapet i triksing tok plass i Valencia i helga. NTNU kunne vise til to studenter blant deltakerne, der brødrene Erlend og Brynjar Fagerli nok en gang deltok. Brødrene kan vise til flere titler, og møttes også i finalen under fjorårets mesterskap. Den gangen stakk medisinstudent og lillebror Erlend av med seieren, og gikk dermed inn i årets turnering som regjerende mester. Etter en jevnspilt finale greide Erlend nok en gang å stikke av med tittelen, i det som var hans syvende individuelle verdensmestertittel.

Ikke hørt om Erlend og Brynjar før? Slik trikset de seg til toppen i verden

– Denne mannen er freestyle fotball i flytende form og alt denne sporten er personifisert. Feilfri presisjon i absolutt alt han gjør. Han har rett og slett vært ustoppelig i alt han har tatt for seg disse dagene, oppsummerte kommentatorene da Erlend mottok troféet sitt.

VERDENSMESTER IGJEN: Nok en gang har Erlend blitt verdensrester i triksing.

I finalen møtte han ikke bror Brynjar som i fjorårets turnering. Energi og miljø-studenten gikk på et surt nederlag i kvartfinalen mot kolombianeren Boyka Ortiz, som til slutt tok tredjeplassen i mesterskapet. Erlend møtte i stedet nederlenderen Jesse Marlet i det som ble en jevn finale. Kommentatorene kunne ikke peke ut en vinner etter at de to utøverne var ferdige. Dommernes valg falt dog på Erlend, som brukte god tid på å hylle sin motstander i seiersintervjuet.

– Jeg har enorm respekt for Jesse. Han er en av de utøverne som fortsetter å presse grensene, og gjør at denne idretten er konstant i utvikling. Jeg er glad for at jeg fikk møte nettopp ham i finalen, utbrøt en tydelig utslitt verdensmester.

Som følge av pandemien tok fjorårets mesterskap plass digitalt. I år var det derimot tillatt med delt kamparena og tilreisende tilskuere, noe Erlend trakk fram som en glede under mesterskapet.

IKKE FINALE MOT HVERANDRE I ÅR: Broren Brynjar måtte se seg slått i kvartfinalen.

– En applaus til dere i publikum. Jeg elsker dere. Energien har vært elektrisk i heile dag, og det har vært en glede å konkurrere her, foran mennesker som elsker sporten.

Selv om Erlend stakk av med tittelen, var kommentatorene enige om at dette var langt fra det beste de hadde sett fra nordmannen.

– Han er en legende, men når standarden er satt så høyt og nivået er så bra, så forventer man enda litt mer av han. Når han først gjør en feil, blir det et mye større sjokk, sammenlignet med de andre.

LES OGSÅ: Frå Trødelag teater til prisvinnar i Cannes

Kommentatorene var likevel enige om det var et utrolig mesterskap de hadde vært vitne til.

– For et mesterskap, og for en finale. En fantastisk jordnær fyr som har levert høyt nivå gjennom turneringen. Han har virkelig fortjent dette.

Powered by Labrador CMS