TURBULENT HISTORIE: Kjellerbaren på Moholt har en turbulent historie og en usikker framtid. Nå trår tidligere styremedlemmer til for å unngå nedleggelse.

Dragvollkjelleren lever kanskje videre

Dragvollkjelleren har siden april manglet leder, PR-ansvarlig og innkjøpsansvarlig. Til slutt så det fungerende styret seg nødt til å kalle inn til allmøte, med formål om å stemme over nedleggelse.

Publisert Sist oppdatert

– Det var vi ikke interessert i, sier statsvitenskapstudenten Trygve Grønseth Larsen om den potensielle nedleggelsen. 

UAKTUELT MED NEDLEGGELSE : For Larsen var det ikke aktuelt å legge ned kjelleren, hvor han tidligere har vært med i styret.

Larsen har tidligere sittet i styret til Dragvollkjelleren. Larsen, samt de tidligere styrelederne Erik Johansen og Tommy Selvåg Holtan er blant de som holder Dragvollkjelleren veldig kjært. De tre har derfor sagt seg villige til å fungere som et mellomstyre, som skal avlaste det fungerende styret framover. 

Det var totalt elleve som møtte opp til allmøtet. De som møtte opp var imidlertid ganske samstemte om at de ikke ville legge ned. 

– Det er litt av problemet. Folk møter jo ikke opp, forklarer Holtan. 

Løsningen, i tillegg til mellomstyreordningen, ble at det kalles inn til et nytt årsmøte på nyåret. Her foreslås det å sette opp en prosjektgruppe, som skal finne en mer permanent løsning. 

– Kanskje er kjelleren i drift i slutten av neste semester, men det er optimistisk. 

Det eneste som mangler er folk

Holtan forteller at Dragvollkjelleren betyr mye for ham, og at han ser på det som et fantastisk samlingssted å ha for Dragvollstudentene. 

– Her har vi vegger og tak, utstyr, og til og med økonomisk støtte om vi søker riktige steder. Det eneste kjelleren mangler nå, er folk som er villige til å engasjere seg.

Holtan har tidligere gått statsvitenskap, men har nå flyttet over til Gløshaugen for å ta en master i fysisk planlegging. 

– Jeg skulle gjerne fortsatt i all evighet, men på et tidspunkt må en jo begynne å tenke på studiene. 

LES OGSÅ:  Gjør Gløs grønt igjen

Et gjennomgående problem på Dragvoll

Holtan syns det er vanskelig å si hvorfor det har vært så vanskelig å få tak i folk. Han har inntrykk av at det har blitt et gjennomgående problem på Dragvoll.

– Nå gikk jo Karrieredagene og fadderutvalget dunken. Vi merker kanskje at studentfrivilligheten på Dragvoll svekkes.

PLANER OM ENDRING: Holtan har flere teorier om hvorfor det er vanskelig å få med folk, og ser flere muligheter for endring.

Holtan spekulerer videre i om det har å gjøre med en trangere studentøkonomi: 

– Det virker som om folk setter mer pris på tida si nå. At de heller velger å ta en ekstravakt på deltidsjobben, enn å bruke tida på verv. At man kanskje ikke har råd til å engasjere seg. 

Holtan forteller at han og Dragvollkjelleren har hatt tett kontakt med kjellerne på Gløs, og at det ikke virker å være et problem der. 

– Kjellerne på Gløs sliter ikke med engasjementet. 

Han oppfordrer dragvollingene til å tenke over om de virkelig vil legge ned kjelleren og la lokalet gå: 

BRENNER FOR KJELLEREN: Johansen er tidligere leder for Dragvollkjelleren, og har fortsatt et sterkt engasjement for den.

– Vi vet at dersom vi nå skulle lagt ned kjelleren, hadde det tatt veldig lang tid å få på plass et nytt lokale. Gløsingene hadde vært kjempeglade for å få en ekstra kjeller.

Planer for framtiden? 

Holtan forteller at det er ulike muligheter framover, for hvordan å gjøre det litt mer attraktivt å engasjere seg i kjellerdriften. 

– Det går an å gjøre noe à la gløs-stil på kjellerdriften, der et utvalg av linjeforeninger får i oppgave å drifte lokalene. I dag fungerer det slik at kjelleren har sitt eget styre, og står til disposisjon for alle linjeforeningene på Dragvoll. 

Holtan tror dette kan gjøre noe med mangelen på engasjement.

– Problemet vårt er at siden vi har så mange linjeforeninger, er det vanskelig å bygge opp en følelse av tilhørighet. 

Han foreslår videre at det eventuelt går an å renovere og rebrande kjelleren. Kanskje begynne med faste quiz-kvelder. Han er uansett tydelig på at noe må gjøres. 

– Organisasjonsstrukturen må endres på. I det lange løp har det ikke funka. 

Dragvollkjelleren – en tiåring med turbulent barndom

Dragvollkjelleren åpna i 2013. Larsen forteller at det har gått litt opp og ned siden det, og at kjelleren i perioder har vært stengt. I 2022 var det stort sett aktivitet der, med fullt opplegg annenhver helg og fullt kjør hver dag i fadderukene. 

MANGLER FOLK: Nestleder Marthe Leren er veldig glad i kjelleren, men så ingen annen utvei enn å foreslå nedleggelse, da styret trenger folk.

På vårens generalforsamling, var det derimot vanskelig å få nok folk til å stille. Det sier nestleder og fungerende leder Marthe Leren, som studerer barnevernspedagogikk. 

– Der ble det satt inn tre stykker, som er minimumskravet for å drive kjelleren. Nå mistet vi nylig vår økonomiansvarlig, så da sitter vi igjen med nestleder, booking- og linjeforeningsansvarlig og baransvarlig.

Leren forklarer at de så seg nødt til å gjøre noe nå, ettersom de verken får nok folk til å sitte i styret eller være frivillige. 

– Da var nedleggelse det vi så for oss, men det kom en gjeng som ville få det til å funke med oss.

Detaljene rundt hvordan styret og mellomstyret skal jobbe sammen framover, har de ikke landa på helt enda. Leren er derimot glad i kjelleren, og for at det er håp for den: 

– Jeg ble frivillig i kjelleren i vinter da ting var ganske tungt og kjipt, og der møtte jeg en så fin og imøtekommende gjeng. Kjelleren og gjengen gjorde så mye for meg, og det er derfor jeg selv ønsket å stille. Jeg ønsker at kjelleren skal være det samme for noen andre, for det er et fantastisk fellesskap!

LES OGSÅ:  NTNUs masterring kan endelig bestilles

Powered by Labrador CMS