ANTIBAC: De mystiske personene delte torsdag ut håndsprit til forbipasserende på Dragvoll.

Del av hemmelig forskningsprosjekt

En kilde opplyser at tirsdagens og dagens hendelse vil bli nærmere forklart, men må holdes hemmelig inntil videre.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 6. oktober ble rødkledde personer observert med smittevernutstyr og meterstokk på Dragvoll. NTNU hadde ingen forklaring. Torsdag ble de igjen observert på Dragvoll. Denne gangen delte de ut antibac til forbipasserende i 11-tiden. Under Dusken har nå kommet i kontakt med en kilde med tilknytning til de rødkledde personene.

Kilden opplyser at det hele er et kunstnerisk forskningsprosjekt på smittevern og restriksjoner. Flere detaljer om personene og prosjektet blir tilbakeholdt, siden det fortsatt pågår.

– Det er nok ikke rart at folk la merke til dette. Dette er en del av et pågående forskningsprosjekt, forteller kilden.

Observerer studenter under restriksjoner

METER: De rødkledde sjekket om folk holdt en meters avstand.

De to hendelsene er kun en brøkdel av et større forskningsprosjekt. Hensikten er å avdekke hvordan restriksjonene og smittevern på Dragvoll påvirker studentene.

– De rødkledde med meterstokk er en del av en kunstbasert forskningsmetode. Meterstokken var for å måle om folk overholdt en-meters-regelen, for å observere hvordan studentene reagerte på å få påminnelse, forteller kilden.

Prosjektet har involvert flere eksperimenter, ikke alle like synlige som rødkledde skikkelser i gangene. Hvilke flere eksperimenter de har foretatt seg, ønsker ikke kilden å oppgi.

– Vi har gjort flere eksperiment på Dragvoll, men ikke alle har vært like synlige. Selve prosjektet har pågått siden semesterstart. Et av formålene er blant annet å skape bevisstgjøring rundt smitteverntiltakene, men også se hvordan studentene blir påvirket. Eksperimentene startet vi med for omtrent tre uker siden, opplyser kilden.

LES OGSÅ: Dette har statsbudsjettet å si for deg som student

Vil avsløre detaljene

Så snart forskningsprosjektet er ferdig, kan flere opplysninger avsløres.

– Vi kan ikke avsløre noe mer før prosjektet er ferdig til neste helg. Etter det er vi åpne for å fortelle om det vi har forsket på, både det som har vært synlig, også det som ikke har vært så synlig, forteller kilden.

Under Dusken kommer tilbake med mer!

Powered by Labrador CMS