EKSAMEN: NTNU legger opp til fysisk eksamen

Studenter skeptiske til fysisk eksamen

Mens faglærere kun blir tilgjengelige på telefon, må flere studenter møte fysisk på eksamen.

Publisert Sist oppdatert

NTNU vil avholde skoleeksamen fysisk for fagområder der de mener det er viktig for utdanningskvaliteten. Samtidig er det besluttet at forelesere ikke bør møte i eksamenslokalet, men heller være tilgjengelig på telefon.

Dette får flere studenter til å reagere. Maria Heggestad går siste året på en bachelor i Økonomi og Administrasjon, der tre av fire eksamener avholdes fysisk. I et innlegg i Aftenposten stiller hun spørsmål ved at forelesere skal holdes hjemme av smittevernhensyn, mens studentene utsettes for den samme smitterisikoen.

LES OGSÅ: Et evighetskyss på popkulturen

I intervju med Under Dusken forteller hun at det beste hadde vært fysisk eksamen avholdt på en forsvarlig måte. Samtidig tviler hun på at det vil la seg gjennomføre med hensyn til transport til og fra eksamenslokalene, og at det kun tas i bruk tre store eksamenslokaler fordelt på alle studentene i Trondheim.

— Jeg synes NTNU er veldig treige med alt av informasjon som gjelder eksamen. Det handler om forutsigbarhet og forberedelser fram mot eksamen for oss studenter.

Som sisteårsstudent reagerer Heggestad også på at de ikke har fått informasjon om når eller hvordan en eventuell forsinket eksamen skal avholdes dersom man er i karantene. Hvis man skal gjennomføre vanlig konteeksamen i august dersom man ikke kan møte til ordinær vil dette gå ut over mulighetene til å få et vitnemål i tide til å søke master.

— Jeg tror flere vil møte på eksamen med symptomer dersom konsekvensene av å ikke møte er at man kan miste både bachelorgraden og muligheten til å søke master neste år.

Dersom det spores smitte til eksamenslokalene vil flere studenter risikere å bli sittende alene i karantene i julen.

LES OGSÅ: Digitale kinosaler og covid-skrekk

Forrige uke meldte Adressa at nesten 500 studenter var satt i karantene, og at 2500 er blitt bedt om å teste seg. Dersom denne utviklingen fortsetter er det mange studenter som ikke vil ha mulighet til å møte opp til eksamen.

NTNU skriver på sine hjemmesider at de gjennomfører befaringer i alle eksamenslokalene i Trondheim sammen med smittevernoverlegen. Tilbakemeldingen så langt fra befaring er at lokalene skal være trygge og funksjonelle til å gjennomføre fysisk eksamen innenfor retningslinjene for smittevern. Det er fortsatt utfordringer knyttet til trafikk inn og ut av lokalene, men her vil det utvikles gode systemer i tide til eksamen, skriver NTNU.

Under Dusken har vært i kontakt med NTNU, som ikke hadde anledning å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS