SKOLEEKSAMEN: Til tross for økende smitte har ikke NTNU mulighet til å legge om eksamen.

NTNU vil ikke legge til rette for koronasyke studenter under eksamen

Eksamen på NTNU vil gå som planlagt, selv om smitten i Trondheim fremdeles er høy.

Publisert

– Vi har ikke mulighet til å legge til rette for studenter i karantene eller isolasjon under eksamen, forteller gruppeleder for eksamenskontoret på NTNU Kristin Omre.

Omre opplyser om at de har kontinuerlig kontakt med smittevernoverlegen i Trondheim, som ikke har gitt anbefalinger om å endre eksamen. Dersom studenter blir syke før eksamen, må de derfor ta konteeksamen eller neste ordinære eksamen. Det holder imidlertid å levere egenerklæring for å få gyldig fravær dersom man blir syk, slik at man slipper å dra til legen.

LES OGSÅ: Hva skjer med eksamenslokalene på Sluppen?

Kan få konsekvenser for studieløpet

Karoline Sandal studerer Energi og miljø på Gløshaugen. Hun synes det er synd at NTNU ikke tar høyde for studenter som blir syke eller må i karantene.

SKUFFET: Student Karoline Sandal er skuffet over at NTNU ikke har et bedre system på plass.

– Det er veldig kjedelig å bli nektet å ta eksamen når man er forberedt og egentlig i form til å møte opp. Jeg har jobba alt for hardt dette semesteret til å ikke møte opp på eksamen, forteller Sandal.

Studenten påpeker at det å ikke få lov til å ta eksamen kan få store konsekvenser for studieløpet videre.

– På Gløshaugen har vi jo konteeksamen, men mange andre må ta ordinær eksamen på nytt etter et år. Da kan eksamen overlappe med eksamen i andre emner, eller så må man kanskje utsette det enda lengre fordi man skal på utveksling. Det kan få konsekvenser for stipend og lån, så det er jo veldig kjipt, mener Sandal.

LES OGSÅ: NTNU satser på fysisk eksamen

Fare for at studenter møter opp med symptomer

– Jeg har forståelse for at det er vanskelig for studenter å erklære seg syke på eksamen, sier Omre.

Hun tror det kan være fare for at studenter møter opp på eksamen med symptomer, men anbefaler alle å holde seg hjemme dersom de er i dårlig form på eksamensdagen.

– Vi oppfordrer studenter til å ta alle forholdsregler og ta vare på seg selv før og gjennom eksamensperioden, sier Omre.

Sandal tror studenter kanskje vil la være å teste seg for korona dersom de blir syke, fordi de er redde for å ikke få lov til å ta eksamen. Selv om koronasmitten blant studenter ikke er spesielt høy nå, er det mange som er smittet av annen sykdom.

– Veldig mange er forkjølet, så det blir vanskelig å vite om man er smitta av korona eller ikke. Jeg har vært syk i fem uker nå, men jeg tenker jo å møte på eksamen selv om jeg hoster litt. Men det er jo synd om man smitter andre i eksamenslokalet, slik at de ikke kan ta sin neste eksamen, sier Sandal.

Omre meddeler at det snart vil komme mer informasjon til studentene fra NTNU.

Powered by Labrador CMS