TYDELIG SIGNAL: Samfundet vil vise politikere og bedrifter at de må ta klima på alvor.

Samfundet arrangerer klimademonstrasjon

– Vi ønsker å signalisere at klima er noe studentene setter aller øverst.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 25. mars klokken 13:00 erklærer Studentersamfundet klimakrise sammen med de andre studenthusene i Norge. Demonstrasjonen starter ved Rådhuset klokken 12:15, og ender ved Samfundet.

– Klokken 13:00 erklærer vi klimakrisen ved å slippe banner over fasaden på Samfundet. Klimakrisen er selvfølgelig ikke noe nytt, men vi ønsker å sette fokus på det igjen og vise at vi ikke synes regjeringen sin klimapolitikk holder mål, sier samfundetleder Una Onsrud.

Hun forteller videre at det vil bli holdt appeller foran huset:

– Jeg skal selv holde en appell om temaet i tillegg til MDG Trondheim, og så vil Bjørn Grimsmo fra bevegelsen «konsum og klimaendringer» si noen ord.

Onsrud håper markeringen blant annet vil føre til bevissthet hos fremtidige arbeidsgivere:

– Vi krever rett og slett mer av politikerne og alle deler av arbeidslivet. Vi ønsker å vise at klima er noe studentene mener at skal prioriteres, og at fremtidige arbeidsgivere må rette seg etter dette. Klima er noe studenter setter krav til i alle deler av samfunnet. Markeringen signalisere dette tydelig.

Inviterer til klimakafé

Onsrud forteller at det var styret ved Studentersamfundet som tok initiativ til markeringen.

– Vi fikk med oss flere av de største studenthusene i Norge som skal holde lignende markeringer på lørdag. Vi har også fått med oss Norsk studentorganisasjon. Det er gøy å få til et stort, nasjonalt arrangement som engasjerer.

Etter markeringen vil det være mulig å trekke inn på kafeen på huset, hvor det serveres vafler og varm drikke til deltakerne.

– Vi har invitert diverse partier og miljøvernsorganisasjoner til klimakafeen. Blant annet kommer MDG Trondheim og Fremtiden i våre henders studentlag. Equinor ble også invitert, men de hadde ikke mulighet til å komme.

LES OGSÅ: Samfundet erklærer klimakrise. Samtidig mottar UKA penger fra Equinor

Powered by Labrador CMS