ÅRETS UKE: Er dere klare til Razzmatazz?

UKEnavnet

UKA 2021: Fest og frihet

UKA-21 døpes med løfte om fryd, jubel og glede.

Publisert Sist oppdatert

Razzmatazz (rass-ma-tass). Hva betyr egentlig det?

– “Spetakkel! Bråk! Rabalder!”, sier leder for forfatterkollegiet Kristian Løvland.

To lange år er det siden sist gang UKA gikk av stabelen, og seremonielt avduket sitt navn for den feststemte studentmassen samlet foran Samfundet. Isolasjonen som har preget tiden siden da skal glemmes fortest mulig: Razzmatazz er storslått, grandiost og sensasjonelt. Litt som UKA selv, og litt som stemningen blant studentene i et nylig frigjort Trondheim.

De nye tjueårene

Årets UKE har fått et navn som krever umiddelbar oppmerksomhet. I løpet av de kommende ukene skal Norges største kulturfestival spille opp til storslagen fest. I Samfundets Storsal er det planlagt 31 forestillinger av UKErevyen, som i år skal være en folkelig hyllest til revysjangeren.

UKErevyens forfatterkollegie har jobbet med navnet på (the-event-formerly-known-as) UKA-21 parallelt med revyskriving i et års tid, og er nå klare til å veive Razzmatazz som et banner. Det markerer starten på UKA, og slutten på avstand.

– Det høres ut som det kunne vært et UKEnavn på forrige 20-tall. Så kan man jo trekke sine egne historiske paralleller, sier Løvland.

UKA har som alt annet blitt påvirket av pandemitilstanden, noe UKEsjef Max Meinich heller ikke la skjul på da han talte til publikummet i Dødens Dal under Promenadekonserten. Dette har også farget UKErevyen, men revysjef Ida Haveraaen er glad for å kunne sette et endelig punktum over det kapitlet:

– Alt arbeidet med årets UKErevy har foregått under pandemien, og det at vi har premiere et par uker etter gjenåpning kunne ikke passet bedre. Årets UKEnavn er det vi skal dra med oss inn i de nye 20-årene.

Revygjengen har i løpet av denne lange prosessen gått fra kun en revysjef til å bli over 200 frivillige, som alle bidrar til å levere en best mulig revy til en kulturutsultet studentskare.

– Det at vi går gjennom en gjenåpning og fanger tidsånden vi er i. Det er en energi vi vil ta med inn i revyen, sa en av skuespillerne i UKErevyen da Under Dusken tok en prat med dem like før UKA.

Ringer friheten inn

Razzmatazz overholder UKAs tradisjon med tre stavelser, og skal tjene som et mantra å samles rundt i kollektiv feststemthet.

– For meg er Razzmatazz et perfekt navn på UKA-21, og jeg ble rørt til tårer da jeg så det, sier UKEsjef Max Meinich.

Meinich og resten av UKEledelsen ønsker å feire friheten med et skikkelig smell.

– Ordet har mange betydninger, men for meg er det mest av alt et pek til hvordan UKErevyen og UKA-21 skal være. Vi får æren av å arrangere frigjøringsfest, og da skal det selvsagt være litt razzle dazzle, sving og fart!

Powered by Labrador CMS