Å nei, nå er det jul igjen

KÅSERI: Det er faktisk ingenting som er verre enn jul i november.

Tekst: Benedikt Javorovic, Henrik Delsbek

Du har nettopp rukket å pakke ned påskekyllingene. Asken fra Sankthansbålet ligger fortsatt i hagen. Du har så vidt rukket å kjøpe pensumbøkene (som jo egentlig er en desember-ting).

Så skal de jævlene på Bunnpris og Rema 1000 slenge pepperkaker og marsipangriser i fjesene til stakkars dagligvarehandlende kunder. Vi har så vidt begynt å kjenne på eksamensstresset, så skal vi i tillegg kjenne på angsten om at vi må rekke å kjøpe pakker før julaften? Nei, det blir for tidlig.

Det er egentlig veldig forståelig hvorfor selvmordsraten skyter til værs rundt julaften. Det er jo så lett å se negativt på alt når alle rundt deg virker som om de fåfengt prøver å muntre deg opp med lyse farger, blinkende lys og plingende bjellelyder. Det er som å være i en begravelse og synge One Direction-sanger. Det kan være at det er velmenende, men det føles egentlig bare falskt. Dessuten, hvem får ikke lyst til å skyte seg selv når de ser en flaske julebrus i føkkings november!?

Det verste er avisene. Sider på sider med juleøl- tester, pakketips, meningsinnlegg og julejulejul. For noe piss. Og nå skal studentavisene henge seg på trenden. Med Under Dusken i front skal plutselig dumme studenter mene noe om hva som er «god jul». I november. Man kommer jo til å glemme det i løpet av den tiden det tar nissen å komme seg ned pipa, og da står man jo uten en idé om hvordan denne julen skal feires. Du skal ikke se bort ifra at det blir fiskeboller med karri til julemat i år.

I tillegg er det jo vi som har pusha for dette. Og nå hater vi oss selv for det. Så kule er vi.

For vi skriver faktisk bare det her for å kritisere oss selv fordi ingen andre gjør det. Vi har et så stort eksponeringsbehov at vi må skrive om oss selv. Og kritisere oss selv. Noen vil kalle det gråterunking. Vi kaller det journalistikk.

Vi har til og med prøvd å gjøre et billig poeng om at selvmordsraten går opp i julen. Noe som ikke er sant en gang. All forskning tilsier jo at den går opp om våren. Men faen, hvem bryr seg om «fakta»? Pluss, dette er jo et jævlig lite originalt tema, hvert år påpekes dette i det uendelige av drittsekker som oss verden over. Men vi vet at du synes jula kommer for tidlig, og vi vil gjerne at du skal lese tingene våre, og da er det beste å bare skrive ting du er enig i. Det er sånn SoMe funker, lissom.

Jaja, dere får ha julen for dere selv. Så kan vi være kontrære og gråte for oss selv i et hjørne mens dere andre åpner pakker.

Powered by Labrador CMS