NYE KANDIDATER: Mari Charlotte Soland og Rami Chumber stilte til valg under lørdagens Samfundsmøte

Ledervalget: Dette er de to nye kandidatene

Vi har snakket med de to nye kandidatene som lørdag stilte til valg. Hvordan svarer de nye kandidatene på spørsmålene de andre har blitt stilt?

Publisert

En av studentfrivillighetens viktigste dager nærmer seg med stormskritt: i morgen, 27. februar, skal ny leder for Studentersamfundet velges. Fra og med 17. mai skal et nytt navn stå ansvarlig for en avgjørende periode i Samfundets historie, med Nybygg og andre arbeidsoppgaver i front. Tidligere i Under Dusken har vi intervjuet tre av de forhåndsmeldte lederkandidatene, men på Samfundsmøtet sist lørdag meldte to nye kandidater seg. Her får du bli litt bedre kjent med dem, gjennom de samme spørsmålene vi har stilt de andre kandidatene.

LES OGSÅ:  Ledervalget: Dette er de forhåndsmeldte kandidatene

Rami Chumber (23)

Studerer: Datateknologi

TAKKNEMLIG: Rami Chumber ønsker at Samfundet skal gi andre studenter de samme positive opplevelsene det har gitt ham selv.

Hvorfor ønsker du å bli leder for Studentersamfundet?

– Først og fremst er jeg veldig glad i huset, og jeg har vokst mye av å jobbe på Samfundet. I tillegg har jeg blitt utfordret på det jeg mener og tror om verden. Så jeg stiller fordi jeg har lyst til at alle studenter skal få ha denne opplevelsen - å få horisontene sine utvidet, få seg venner og ha en møteplass for alle studenter i byen.

Har du tidligere erfaring fra studentfrivilligheten?

– Jeg var med i Kafé- og serveringsgjengen som bartender i ett år, før jeg ble barsjef, og deretter barsjef-sjef i et halvt år. I tillegg har jeg vært med på UKA to ganger, som eventutvikler i 2021, og DJ-ansvarlig i 2023. Litt av hvert, altså.

Hva skal du jobbe for som leder?

– Noe av det jeg er mest opptatt av er at dagens studenter har flere levekårsutfordringer og altfor lav studiestøtte. Derfor har jeg lyst til å bruke det talerøret man har som Samfundetleder til å sette disse sakene på agendaen, for de som har makt til å endre dem. Også har jeg lyst til å arrangere Samfundsmøter som favner bredt, engasjerer, men også utfordrer medlemmene litt. 

Utover dette ønsker Chumber å videreføre arbeidet det nåværende styret har gjort med disiplinærsystemet, og se på forbedringer ved det. 

Hvordan vil du som leder ta Samfundet og studentene med inn i nye lokaler i Nybygg?

– Det er jo klart at Nybygg, ikke bare blir en omveltning av driften på huset, men også en stor forandring for medlemsmassen som vil fortsette å oppleve Samfundet, som et slags hjem på samme måte som nå. Derfor er det viktig å være bevisst på det økte handlingsrommet ved Nybygg, og arrangere flere ulike typer arrangementer. 

Hvis han blir leder, vil han samarbeide med de arrangerende gjengene og være en pådriver i å tenke nytt på den fronten. Hans mål med dette er å fange opp en del av studentmassen som ikke har følt at det er naturlig for dem å dra på Samfundet fra før.

Hva er ditt beste minne fra Samfundet?

– Det er utrolig mye jeg kunne sagt, men det som stikker seg mest ut for meg er da jeg jobbet i baren i Rundhallen den første helgedagen etter gjenåpningen etter korona. Da står man rett ved hovedinngangen og ser folk strømme inn, og det var en elektrisk stemning i lufta. Alle var så glade for å være tilbake, aldri har det vært så mange som har slått av en prat i baren, noe som åpnet øynene mine for hva det huset betyr for folk. En veldig fin kveld.

Mari Charlotte Soland (23)

Studerer: Sykepleie

POLITISK PLATTFORM: Mari Charlotte Soland ønsker å bevare det gode debattklimaet vi har på Samfundet.

Hvorfor ønsker du å bli leder for Studentersamfundet?

– Det synes jeg er et stort spørsmål, for det innebærer så mye forskjellig å være en representant for så mange unge og flotte mennesker. I hovedsak stilte jeg fordi jeg ikke er klar for å bli ferdig i studentfrivilligheten, og heller ikke klar for å gi slipp på Nybygg og gi videre et prosjekt som har blitt en så stor del av hverdagen min.

Som Husmann har Soland hatt en sentral rolle i planleggingen av Nybygg, som gjør dette til et spesielt kjærkomment prosjekt for henne. 

Har du tidligere erfaring fra studentfrivilligheten?

– Jeg ble tatt opp som Knausbooker i Klubbstyret for halvannet år siden, så jeg tenkte at det jeg skulle bruke mest tid på var kultur og musikk. Men etter det fikk jeg blod på tann, og ble begeistret for systemet på Samfundet. Deretter fikk jeg tillit som Husmann i Klubbstyret, som jeg er nå. 

Videre sier Soland at hun liker ansvaret som følger med lederstillinger, og gleder seg over utfordringene som følger med.

Hva skal du jobbe for som leder?

– Jeg synes det er ekstremt viktig å bevare det gode debattklimaet vi har på Samfundet, og bevare muligheten vi har som talerør og politisk plattform for byens studenter. I tillegg kommer det å bevare Nybygg til å være et fokus, dersom jeg er så heldig og får tilliten til alle disse flotte medlemmene.

Hvordan vil du som leder ta Samfundet og studentene med inn i nye lokaler i Nybygg?

– Det er veldig stas at flere gjenger får arbeidsrom på huset, deriblant Studentmediene. I tillegg vil jeg fokusere på å gjøre overgangen stødig, og ikke være redd for å ta tak i eventuelle utfordringer. Det har vært mye usikkerhet og studenter som har følt på manglende tilhørighet til huset, og det synes jeg er viktig at de skal få når Nybygg åpner. 

Med Nybygg ser hun for seg at gjengene får spillerom til å gjøre lokalene til sine egne, føler seg som hjemme og har det gøy i prosessen. 

Hva er ditt beste minne fra Samfundet?

– Det tror jeg må være da jeg var Knausbooker på Hiphop-Samfundet. Det var utrolig gøy å se hvordan folk koste seg da Safario spilte, og så fint å se hvordan alle studentene hadde det som en møteplass, uavhengig av hvem de var eller hvor de kom fra. 

Hun meddeler at konserten ble en felles plattform for folk, som på mange måter symboliserte alt det fine med Samfundet. Noe som starter med ideer og planlegging blant enkeltindivider, ender opp med et resultat som kan glede store folkemengder.

Fortsatt mulig å stille

Valgdagen nærmer seg, men det er fortsatt mulig å stille som kandidat ved å sende mail til

leder@samfundet.no

Godt valg!

 LES OGSÅ:  På tide å bytte strømmetjeneste

Powered by Labrador CMS