FORRETT: Til forrett kan du velge mellom edamamebønner, kimbap og Lychenudler.

UKA21:

UKEmenyen 2021: Ikke helt razz mat as

Lyche tar deg med en liten tur til Asia med sin neo-koreanske UKEmeny. Er du interessert, men litt redd for hva som møter deg? Frykt ikke, Under Dusken har vært og smakt.

Publisert Sist oppdatert

Til forrett kan man velge mellom edamamebønner, kimbap og Lychenudler. Her er edamamebønnene den tydelige vinneren. Glem peanøtter til øl; saltdampede edamamebønner fra Lyche er tingen. Forventer du kjedelige sukkererter, får du deg en hyggelig og salt opplevelse når du smaker på disse varme, smakfulle bønnene.

Husker du Lychemenyen under UKA-19? Lyche klarer ikke å ta Japan helt på riskornet

Går du for kimbapen, ta med egen saus. Til tross for sitt innbydende, fargerike utseende, var chilimajonesen like smaksløs som neonfarget leopardmønster. Resten av sausene satt derimot som et skudd og panelets smaksløker frydet seg spesielt over gochujangen, som fikk skinne i flere av rettene.

Den siste forretten var Lychenudler. Forventningene våre var høye, men det falt ikke i smak hos oss. Rettelse: det smakte nesten ingenting. Vi satt igjen med en smak av olje og savnet mer saus (eller bare litt smak). Grønnsakene var derimot gode og det er tydelig at de har brukt gode råvarer.

Lite vegetar, men imponerende høyrygg

HØYRYGG-HØYDEPUNKT: den soyabraserte høyryggen (t.h.) var en høydare. Bibimpapen nådde ikke helt opp.

Bibimbap var en god vegetarrett, men dessverre også den eneste hovedretten for vegetarianere. Smakspanelet mener det bør være en smal sak å lage vegetariske eller veganske varianter av de andre rettene også. Retten i seg selv hadde gode koreanske smaker og det var tydelig hva som var inspirasjonen her. Egget var perfekt stekt.

Den soyabraserte høyryggen var høyden på måltidet. Med perfekt dosert soyasmak og fantastisk mørt kjøtt var denne retten virkelig en fulltreffer. Syltet paprika komplementerte retten på en fin måte.

Fiskesuppen med laks og torsk overrasket. Smaken var til å begynne med litt uvant, og smakspanelet brukte lang tid på å konkludere hva retten faktisk smakte. Konklusjonen var umami. Dette er ikke en rett for alle, men dersom du vil utfordre smakssansen er den perfekt for deg.

LES OGSÅ: Studenter på utveksling kan få 2500 kroner ekstra i måneden

Kjøttbonanza

FLAMMER, NUDLER OG SUPPE: Flammeburgeren, hangovernudlene og fiskesuppen bød på spennende smakskombinasjoner.

Flammeburgeren var en stor favoritt blant gjestene og føles nok som et trygt valg for mange. Presentasjonen var flott komponert, men det var dessverre også det mest imponerende med retten. Den sterke sausen var god og ga burgeren en varm kraft. Kjøttet var imidlertid litt overstekt for min smak og de ovnsbakte søtpotetene var noe tørre og smakløse.

Hangovernudlene var elegant tilberedt og så først ut som en stor skål gress. Under gresset gjemte det seg imidlertid et mørk, soyabasert nuddelhav og møre kjøttbiter som badet i stekt løk. Perfekt for dagen derpå om du har behov for påfyll. Nok salt og nok fett til å lege et slitent hjerte.

En banger av en vaffel

ET BANG AV EN VAFFEL: Denne søte desserten ble en storfavoritt.

Vaffelbang var dessertens billedlige crème de la crème. Gullfiskformede vafler fylt med sjokolade kom sammen med en nydelig blanding av frisk jordbærsaus og kjølig vanlijeis. Stort pluss at retten så like søt ut som den smakte.

Lychelig pære innebar dessverre en veldig hard pære, men de ristede valnøttene var akkurat like sprø som de skulle være, og en prikk over i-en til vaniljeisen som fulgte med.

Ris, ikke ros, til risen

Risen i bibimbapen var underkokt og hard. Risen med den soyabraserte høyryggen var overkokt, men hadde stått og tørket på overflaten en stund.

Den ene av smakspanelets medlemmer påpekte at risen havnet i bakgrunnen for den nydelige høyryggsmaken, og dermed til lite irritasjon.

Panelet anbefaler å gå i grupper på 4-5, for å kunne utforske smaksbredden menyen har å tilby, spesielt for de som spiser kjøtt. Det er ikke mulig å ta med seg mat hjem, så spis opp.

Lyche er kjent for sine studentvennlige priser, og UKA er intet unntak. Her kan du fint spise deg god og mett, uten å etterlate en sultende lommebok.

LES OGSÅ: En god dose galskap skylt ned med svett syrefest

Powered by Labrador CMS