GLEDER SEG: Malin Høgsand Leirvåg og Odd Arne Fosse takker alle som stemte på dem.

Dette er de nye representantene i NTNU-styret

Malin Høgsand Leirvåg og Odd Arne Fosse skal være studentenes representanter i NTNU-styret.

Publisert Sist oppdatert

19. april ble det klart hvem som blir representantene til NTNU-styret. I en pressemelding forteller Studenttinget at de fikk inn 3160 stemmer av 40 757 stemmeberettigede studenter. Det gir en valgoppslutning på 7,75 prosent. 

Det skal sitte én kvinnelig og én mannlig representant i NTNU-styret. Disse skal også ha sin personlige vara. Malin Høgsand Leirvåg ble valgt som den kvinnelige representanten, og Siri Mostad Larsen som hennes vara.

– Først og fremst vil jeg si tusen takk til alle som har stemt på meg. Takk til alle som har støttet meg og gitt meg tilliten til å representere studentene i NTNU-styret. Det er stort å få sitte i styret og jobbe med viktige saker for NTNU. Jeg er klar for å samarbeide godt med mine kolleger, sier Leirvåg i pressemeldingen.

Fikk ikke tak i vinneren

Den mannlige representanten ble annonsert flere timer etter Leirvåg. Årsaken var at valgstyret ikke fikk kontakt med vinneren. Valgstyret skrev følgende på studentvalgets nettside fredag ettermiddag:

«Valgstyret fikk fredag ikke kontakt med den mannlige kandidaten med flest vektede stemmer før annonseringen i valgsendingen. Valgstyret har ansvar for å kunngjøre resultatet og valgte å ikke gå ut med resultatet før kandidaten selv var informert om utfallet.».

Det ble da klart at Odd Arne Fosse blir den mannlige representanten i NTNU-styret, med Lasse Zetterlund som vara. I likhet med Leirvåg uttrykte Fosse også entusiasme over å representere NTNU-studentene.

– Jeg er veldig takknemlig for all støtten jeg har fått og at jeg har blitt valgt. Jeg håper at jeg gjennom året som kommer kan være med å fremme studentenes stemme i NTNU-styret. Det er flere spennende prosesser vi skal inn i, og å forankre valgene NTNU gjør i de behovene studentene har er essensielt, sier han i pressemeldingen. 

Lavere valgdeltakelse i år

I år har det vært lavere valgdeltakelse i NTNU-styrevalget sammenlignet med i fjor. I år var oppslutningen på 7,75 prosent. I fjor lå den på 8,2 prosent. Leder av valgstyret, Matilde Brox Bordal skulle gjerne sett at valgoppslutningen var høyere. 

– I år har det vært et svært høyt nivå på kandidatenes engasjement under valgkampen. Til tross for færre kandidater enn tidligere er valgoppslutningen relativt stabil med en liten nedgang. Vi skulle gjerne sett at den var høyere. Jeg vil takke alle kandidatene som har stilt til valg og alle studentene som har deltatt i vårens studentvalg, sier hun.

LES OGSÅHer er studentene som stiller til NTNU-styret 2024/25

Powered by Labrador CMS