
Velferdstingets Studentpris til Reddkjellerne
Innsatsen for å redde Moholtkjellerne belønnes med Velferdstingets Studentpris 2016.
Hvert år deler Velferdstinget ut Studentprisen til en person eller organisasjon som har gjort et særskilt arbeid for byens studentfrivillighet, studentmiljø eller studentkultur. En jury bestående av representanter fra Trondheim, Ålesund og Gjøvik har utpekt Reddkjellerne som årets vinner.
Enormt engasjement
Reddkjellerne har i flere måneder jobbet for at Moholtkjellerne, som ble stengt i januar, skal gjenåpnes. De har blant annet samlet over 300 mennesker til å marsjere til møtet hvor Velferdstinget skulle vedta sin uttalelse om kjellersaken.
Les også: Stenger linjekjellere etter røykutvikling
I juryens begrunnelse trekkes det fram hvordan Reddkjellerne er et samarbeid mellom ulike studentorganisasjoner som har klart å engasjere både studenter med tilknytning til kjellerne og andre.
Hege Krokås Borge i Reddkjellerne forteller at de er utrolig takknemlige for prisen.
– Det er viktig for Trondheim som studentby å ha dette lavterskeltilbudet, og det er veldig gøy å få anerkjennelse for det arbeidet som er gjort, sier hun.
Borge mener også at alle andre som møtte opp på Velferdstingsmøtet eller på andre måter har engasjert seg fortjener en stor takk.
– Dette betyr mye for mange studenter, særlig første- og andreklassinger, og derfor blir det ekstra givende å jobbe med.
Les også: VT: Moholtkjellerne skal gjenåpnes
Flere nominasjoner
Av totalt 20 nominasjoner til Studentprisen, gikk syv av disse til Reddkjellerne.
– Det er overveldende at så mange setter såpass stor pris på arbeidet vårt at de tar seg tid til å skrive en slik nominasjon, sier Borge.
Leder Maiken Vasset Størkersen i Velferdstinget skriver i en pressemelding at det kom mange nominasjoner på både organisasjoner og enkeltpersoner som bidrar til studentaktivitet.
– Det var svært gode og sterke kandidater til prisen i år, som gjorde det utfordrende å velge ut en kandidat. Men Reddkjellerne utmerket seg som et samarbeid som jobber for bevaringen av et lavterskel, studentsosialt tilbud, skriver Størkersen.
– Fortsatt en vei å gå
Videre framover skal Reddkjellerne samarbeide med blant annet Sit for å finne ut hvordan kjellersituasjonen kan løses. I tillegg jobber de med å finne alternative lokaler til årets fadderperiode.
Les også: Kjellerkulturen kan dø ut før kjellerne åpnes
– Denne fadderuken blir det kun de to kjellerne i Moholt Allé som er åpne. Ellers får vi disponere aktivitetshuset til Sit til de linjene som trenger det, og vi jobber med å få på plass andre alternativer.
Borge forteller at de var i gang med planlegging mot høstens arbeid før de fikk vite om Studentprisen, men at anerkjennelsen er en ekstra motivasjon til å stå på for å få gjenåpnet kjellerne.
– Vi har fortsatt en vei å gå, men jeg er optimistisk. Det er mye som må gjøres på kort tid, men målet vårt er å få kjellerne åpnet igjen innen neste års fadderuke.