BREDERE TILBUD: – Vi vil skape et tilbud som ikke bare er for studentene. Dessuten vil vi treffe flere eldre studenter, sier Espen Ruud i Kafé- og Serveringsgjengen

Lyche eksisterer ikke lenger

Gjenoppstår med nytt navn, ny profil og bedre mattilbud.

Publisert Sist oppdatert

Lyche er stengt fram til Samfundets 100-årsjubileum 1. oktober, mens det pusses opp for første gang siden 2006. Den gang ble lokalet oppkalt etter professor Ralph Tambs-Lyche som blant annet var leder for Samfundet på 20-tallet, men nå skal det gjenoppstå med nytt navn, ny profil og bedre mattilbud.

Gave til seg selv

Samfundet-leder Mari Norman forklarer at det har vært et behov for å utvikle de forskjellige lokalene og utelivskonseptene.

– Dette har vi nå begynt på, og Lyche er det lokalet på huset med størst behov for renovering. Vi ønsker å skape et konsept som vil være attraktivt for studenter, både med hensyn til matservering og utelivstilbud på kveldstid, sier hun.

Hun omtaler oppussingen som en gave fra Samfundet til seg selv i anledning 100-årsjubileet i høst. Derfor skal lokalet, som per dags dato ikke har fått noe navn, være klart til å ta imot jubileumsgjester når det forventes å åpne 1. oktober.

SE BILDENE AV LYCHE HER.

Var ulønnsomt

Norman nevner at Lyche har vært Samfundets minst lønnsomme lokale.

Espen Ruud i Kafé- og Serveringsgjengen mener at noe av problemet skyldes måten Lyche oppsto på. Samfundet tok over lokalet da leiekontrakten med Elgeseter Mat og Vinhus, som drev det som kaltes Puben, ble sagt opp fra 1. januar 2006.

– Vi fikk et lokale med en løsning som ikke passet våre spesifikasjoner, sier Ruud.

Nå vil Samfundet skape et mer lønnsomt sted, med større appell til folk flest.

– Vi vil skape et tilbud som ikke bare er for studentene. Dessuten vil vi treffe flere eldre studenter, sier han.

Derfor vil det nye lokalet, som skal være en bar/lounge i tillegg til restaurantvirksomheten, sannsynligvis tilby spritservering. I så fall vil aldersgrensen bli satt til 20 år i helgene.

Skal konkurrere med by'n

Planen er at «nye Lyche» skal fungere som utested, i tillegg til å være restaurant.

– Våre markedsundersøkelser viser at Samfundet har fått et slags arrangementarena- og 18-årsstempel, så vi vil få fram hvilket utestedstilbud vi har for trondheimsstudentene. Med det nye konseptet skal Samfundet i større grad bli en plass man ønsker å gå til utenom arrangementer, sier daglig leder Espen Halmøy.

Han ønsker at Samfundet skal kunne konkurrere med utelivet i sentrum uten å nødvendigvis bli «by'n».

– Dette gjør vi ved å utvikle et konsept som er noe mer kommersielt enn det man ellers finner på huset per i dag, uten at det går utover identiteten til Samfundet, sier han.

Halmøy påpeker at lokalet skal han en roligere atmosfære enn man ellers finner på huset, og at det ikke vil bli holdt arrangementer der.

Bedre mat

Også restaurantdriften vil det bli store endringer på. Derfor har Samfundet hentet hjelp utenfra og engasjert eksterne støttespillere som blant annet vil følge de frivillige ansatte og hjelpe til med driften, og dessuten hjelpe til med bar og servering. Servicenivået skal heves, og det samme skal standarden på mattilbudet.

– Det har vi rettet stort fokus mot. Blant annet har vi engasjert en erfaren kokk som vil bistå i utviklingen av matkonsept og meny, samt med opplæring og oppfølging, forteller Halmøy.

Til tross for mange store endringer er han sikker på at de rekker å fullføre oppussingen før 1. oktober.

– Så langt ser det lovende ut, selv om tiden er knapp og det fremdeles er mye som skal på plass, sier han, og forsikrer om at de vil klare å overholde tidsfristen.

Powered by Labrador CMS