
Lyche har åpnet igjen
I kveld åpnet Lyche Kjøkken & Bar - Samfundets 100 års-gave til seg selv.
«Minner litt om Tulla Fisher.»
«Nei.. Hm.. Kanskje engelsk countryclub.»
«Mafiastil?»
«Det er litt ubestemmelig stil, synes jeg, men dette er et sted jeg har lyst til å henge.»
Forslagene var mange på hva som kunne være «nye Lyches» stil. Torsdag var det prøveåpning for Samfundets gjengmedlemmer. Stilen ble det ikke enighet om, men god stemning var det likevel. Dørvakta delte ut sjokolade, og tullet litt med de utålmodige gjengmedlemmene som stod i gangkøa.
SE BILDENE: Se bildene av Lyche her.
Vin og god atmosfære
Kjøkkensjef Christopher Carrivau i Kafé og serveringsgjengen (KSG) var en av dem som var i best humør i går.
– Har du sett nærmere på vinflaskene, spør Christopher entusiastisk.
Flaskelappene viser seg å være historiske høydepunkt fra Studentersamfundet. Det Lychesjefen er aller mest fornøyd med, er imidlertid atmosfæren i lokalet.
– Noe av det mest krevende for et sted som har dags- og kveldsåpent, er å skape en god atmosfære uansett tid på døgnet. Det har vi fått til her på Lyche, sier han.
LES OGSÅ: Et uidentifisert oppussingsobjekt.
Burger og øl
Da Under Dusken kom innom kjøkkenet for å ta bilder, stod to fra KSG og blendet is og jordbær til kveldens daquiry-glade gjester. En av de to, Christer Frostmo, tror at mange som ellers ville velge å dra på utesteder i midtbyen, nå vil velge å ta turen til Samfundet.
– For studenter som vil unne seg en fin middag en gang iblant, er det veldig fint å komme hit. Kompisene mine kjøper noen ganger dyr burger på Pair-a-dice. Nå kan de komme hit i stedet. Her er det det både billig burger og øl, sier han.
Frostmo er glad for at Lyche fortsatt heter Lyche – eller Lyche Kjøkken & Bar , som det nå heter.
– Jeg er glad for at Lyche ikke skiftet navn. Men det er ganske mange som lurer på åssen Lyche uttales. Det uttales som med to k’er, sier han.