Fadderuka er over, og nå begynner den lange studiehøsten.

SATIRE:

Slik blir du en superstudent

Her har du åtte velmente råd til studielivet.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de siste ukene har du kanskje merket at det ikke var så lett å være student som du håpte det skulle bli. Arbeidspresset er høyt, foreleserne er kompromissløse, og herfra blir det bare tyngre fram til eksamen. Her har du derfor åtte nyttige tips som kan hjelpe nettopp DEG med å lykkes på universitetet — og ellers i livet!

Har du lest den erotiske novellen fra forrige utgave av Under Dusken? Les den her: Dyrisk begjær

1 - Velg gode foreldre

Debatten om hvorvidt individuelle forskjeller skyldes arv eller miljø, har i de senere årene tendert kraftig mot førstnevnte. Velg derfor et par smarte, strukturerte og arbeidsomme foreldre, som kan gi deg de essensielle genene til eksamen.

2 - Gå dine egne veier

Det kan iblant virke som om alles vei til eksamen er helt identisk. Det trenger likevel ikke å være slik for deg — det er for eksempel bare å ta bakgatene. Vennene dine blir helt sikkert også imponert om du rusler innom Geitfjellet natten før eksamen. Eller hva med å begi seg ut på en vakker svømmetur — motstrøms — opp til Sluppen?

LES OGSÅ: Idiot-guide til Trondheimsturen

3 - Ikke fortvil

Da er alt håp ute.

4 - Få nok søvn

Søvn er essensielt for å holde humøret og arbeidsviljen oppe gjennom mørketiden. Sover man bedre, forbedres også hukommelsen — noe som kommer godt med som student. I tillegg er søvn gratis. Faktisk finnes det ingen mer effektiv måte å holde ut under en eksamen, enn med en god natts søvn i systemet. Unntatt kokain!

5 - Ikke la dine skoleprestasjoner definere deg

Trikset er å bevare en ironisk distanse til eget liv, karriere, tanker og følelser. På den måten blir du bare ironiker, ikke mislykket.

LES OGSÅ: Med Samfundet på CVen

6 - Lag gode vaner

Har du for vane å rusle trøtt innom forelesning klokken ni om morgenen, etter å ha festet hele natten med den gamle guttegjengen din og med en russisk prostituert du plukket opp sist lørdag og som du, generøs som du er, har latt få tjene til livets opphold i underkøyen på soveværelset ditt?

Slutt med det.

7 - Planlegg semesteret

Denne går ut til alle dere reiseglade svensker der ute: Vennligst legg ferieplanene til et annet land enn Norge.

LES OGSÅ: Leder Samfundet i en uvanlig tid

8 - Ta nederlag med fatning

Gikk det dårlig på eksamen? Husk at det likevel ikke betyr noe i den store sammenhengen, der du bare er en ubetydelig flekk i et endeløst univers, et univers som fullstendig mangler mål, mening eller noen rasjonell forklaring på all den ufattelige lidelsen som i framtida kommer til å ramme deg og alle dem du elsker.

Se, nå tar du ikke den D-en så tungt!

Powered by Labrador CMS