Revyanmeldelse

MEST MED FLEST: Byggrevyen stilte med utrolig mange skuespillere og sketsjer.

Ufullstendig mesterverk

Ikke Ulovlig var en revy med flere ledd enn man kan telle på fingrene. Da de traff, var det midt i blinken.

Publisert Sist oppdatert

Det er torsdag kveld og Ingunn har herjet underveldende lite i forhold til hva man skulle forventet av ekstremvær. I Verkstedhallen derimot, er det ekstremværet Hans som er i sentrum. Hans ble nevnt bemerkelsesverdig mange ganger i denne revyen, nesten litt for mange ganger. 

Ikke Ulovlig var en slags kavalkade av hendelser som fant sted i 2023 blandet sammen med en god dose internhumor. I revyen fikk man alt fra Anne Borg, til Kokainsmugling i banankasser, til seksuelt ladede matematiske uttrykk, som selv skuespillerne slet med å holde masken på. 

WHAT'S IN THE BOX: Bandet stod på utstilling for publikum ved siden av scenen, deriblant en trommespiller bak skuddsikkert glass.

Det soleklare høydepunktet i revyen var Oppenheimer-coveret av Barbiesangen. Kort forklart var dette barbiesangen med Oppenheimer-basert sangtekst. Dette var en fin oppsummering av filmen gjennomført i et harmonisk samspill mellom skuespillerne og BANDET. Her var både Oppenheimer sine gigantiske bukser og barbieland sine mange farger inkludert.

Revyen hadde hele 37 sketsjer, som førte til litt usikkerhet rundt hvor lenge forestillingen kom til å vare. De fleste sketsjene var dog relativt korte, der det noen ganger føltes som lysene gikk av før sketsjene hadde nådd sitt fulle potensial. 

Etter undertegnedes mening er det også hyggelig å få et forhold til skuespillerne som er med i revyen. Det viste seg å være vanskelig i byggrevyen, da det nesten føltes som det var en ny skuespiller i hvert eneste nummer. Byggrevyen bød på mange gode sketsjer, men noen ganger virket det som kvantitet var viktigere enn kvalitet. Skal det ikke egentlig være motsatt? Joda, det er veldig hyggelig at bandet får vist at de kan spille mange låter, men skjønte du? Følte du?

En annen sketsj som var verdt å fremheve var «4 minutter», som omhandlet komplikasjoner rundt varighet i sengen. Man kan alltid sette pris på godt utført skriking. I denne sketsjen var også mann spilt av dame og dame spilt av mann. Det er ikke ulovlig. Ikke Ulovlig var en veldig morsom revy, med gjennomgående rungende latter i salenog et (ikke) ulovlig bra band. Å stille med 37 sketsjer var er risikabel strategi, men det resulterte likevel i flere fulltreffere enn skivebom.

LES OGSÅ: Vil stille etiske krav til fremtidige sponsorer av Studentersamfundet

Powered by Labrador CMS