Disse skal lede Samfundet det neste året

I februar ble det klart at Rami Chumber tar over etter Astri Elgethun som leder av Samfundet. Nå har han tatt opp styret sitt.

Publisert Sist oppdatert

Chumber skal ta over for Elgethun 17. mai. Styret består av åtte personer, inkludert Chumber. Han forteller fellesnevneren for dem alle er at de virkelig brenner for Samfundet.

– Jeg har rukket å bli litt kjent med dem, og vet at jeg har en utrolig flott gjeng i ryggen. De har ulik bakgrunn fra huset og frivilligheten. Det tror jeg organisasjonen er tjent med, sier Chumber.

Selv har 23-åringen bakgrunn fra kafé- og serveringsgjengen (KSG) og UKA. Under ledervalget i februar vant han etter to utspørringsrunder, hvor han vant over motkandidat Mari Charlotte Soland med 51,5 prosent av stemmene.

– Skal lage arrangementer som utfordrer

Chumber og resten av styret kan sies å være historiske. De er nemlig det aller første styret som skal lede Samfundet i nybygget, som etter planen åpnes etter sommeren. Det synes Chumber er stas, og han forteller at styret vil jobbe for at medlemmene vil føle seg hjemme.

– Jeg vet at gjengene på Samfundet har jobbet lenge med å sørge for at vi tar i bruk plassen og det økte handlingsrommet vi får med nybygget, sier Chumber.

Han tror nøkkelen er å sørge for høy aktivitet, og at bygget fylles med politikk, kultur og rare tradisjoner - i kjent Samfundet-stil. Diskusjonen om akkurat hva styreperioden skal innebære er allerede i full gang. Chumber forteller at et overordnet mål blir å sørge for at overgangen til nybygg går bra, og at medlemsmassen føler seg ivaretatt i en tid med store endringer på huset. 

– Så er vi også veldig motiverte for å øke den politiske bevisstgjøringen blant medlemmene, og lage politiske arrangementer som engasjerer og utfordrer, sier den påtroppende lederen.

Flere av styremedlemmene har også tidligere stilt som lederkandidater. Åsmund Hunderi Stemland, Ella Johanne Devold og Mari Charlotte Soland stilte alle mot Chumber under ledervalget i februar. Nå skal de alle være en del av ledelsen på Samfundet. Fra og med 17. mai vil Samfundets styre se slik ut:

Dette er det nye styret:

Leder: Rami Chumber

Nestleder: Mari Charlotte Soland 

Debattansvarlig: Isak Kvandal 

Internarrangementansvarlig: Ingrid Vike 

Temaansvarlig: Åsmund Hunderi Stemland 

Temaansvarlig: Borghild Rauø 

Huskoordinator: Lars Kval-Engstad 

PR- og kommunikasjonsansvarlig: Ella Johanne Devold

For ordens skyld:  Åsmund Hunderi Stemland er tidligere medlem av Studentmediene i Trondheim og Under Dusken. Borghild Rauø er også tidligere medlem av Studentmediene i Trondheim og Radio Revolt.

LES OGSÅ:  Dette er de nye representantene i NTNU-styret

      

   

  

  

Powered by Labrador CMS