STENGER: Tirsdagsettermiddag stenges dørene til Café le frère.

Café le farvel

Tirsdag 13. februar blir den siste dagen dørene åpnes hos Café le frère. Da har Kjell Harry Lyngaas holdt dørene åpne i eksakt åtte år.

Publisert Sist oppdatert

Inne på kaféen sitter arkitekturstudentene Oda Herberg Brannstorph og Rebekka Elida Bø. De forstår ikke helt hvorfor den populære kaféen skal legges ned. 

– Det er kanskje vanskelig å drive kafé i Trondheim, men jeg føler det pleier å være ganske fullt her, sier Bø.

VIL BLI SAVNET: Brannstorph (t.v.) og Bø mener det ikke finnes en lignende kafé i Trondheim.

Rundt i kaféen finnes det ett ledig bord, alle andre er tatt. 

– Jeg har hørt at han som driver kaféen har holdt på lenge, og det kan jo ha vært vanskelig å balansere alle tingene, fortsetter Bø.

Kjell Harry Lyngaas, eieren av kaféen, har jobbet som sivilingeniør samtidig som han startet og har driftet kaféen. 

– Café le frère har vært min hobby og en drøm som har gått i oppfyllelse. Dessverre har det blitt mye med både jobb og hobby, noe som gjør at vi må stenge dørene, forklarer Lyngaas.

Grunnen til at dørene blir stengt er altså Lyngaas' beslutning. Han kan ikke se for seg å ansette 20 personer til for å erstatte seg selv.

– Jeg brenner jo for kaffe. Café le frère er min drøm og har blitt en del av meg. Jeg må være en del av det, men det har jeg ikke tid til lenger. Derfor vil jeg legge ned, sier Lyngaas.

Lyngaas sier selv at atmosfæren på kaféen har vært givende, men at valget føles riktig ut.

– Det er noe vemodig med det, men av og til må man ta slike avgjørelser, fortsetter han.

Han har også merket kaféens popularitet blant studentene, selv om de ikke tilbyr internett. Brannstorph og Bø er to studenter som ofte besøker kaféen og synes det er trist at den skal legges ned. 

– Jeg synes det er den hyggeligste kaféen i Trondheim. Det er ingen andre kaféer som er like autentiske, med både koselig atmosfære og et hyggelig lokale, forteller Bø.

Selv har de drømt litt om kaféeierskap.

– Vi snakket nettopp om å kjøpe opp stedet og drive det selv, men det er jo bare en drøm og vi har ikke penger til det heller, sier Brannstorph.

De håper at noen kan ta over og drive en lignende kafé i samme lokale, men Lyngaas' eneste fremtidige plan er å holde dørene stengt fra og med 14.februar.

LES OGSÅ:  Eg klarer ikkje bry meg om verda 

Powered by Labrador CMS