Linjeforening går over til digital fadderuke

Avlyser fysisk oppmøte etter fadderbarn har hatt nær kontakt med personer som mistenker smitte.

Publisert Sist oppdatert

Linjeforeningen for Engelsk, Lipton går over til digitale samlinger etter personer i to ulike faddergrupper har hatt nær kontakt med personer som har symptomer og mistenker smitte. Faddersjef Gunhild Lovise Larsen i Lipton sier de fikk vite om det i morges og stoppet alt med en gang og venter nå på prøvesvar.

– Vi har bestemt oss for å avlyse fysisk oppmøte ut denne uka. Det er bedre å stenge enn å risikere smitte, sier Larsen.

Larsen sier at de sendte en e-post til instituttet om å avlyse orienteringsmøte som skulle ha vært onsdag 12. august. Hun legger til at hun har opplevd at fadderuka for deres del har gått fint fram til nå og at det var mye som skjedde mandagen, men at mange holdt seg hjemme tirsdag.

Les også: Flere universiteter avlyser fadderarrangement.

Fadderutvalget Dragvoll oppfordrer faddere til å ta ansvar

Under Dusken snakket tidligere i dag med leder for Fadderutvalget Dragvoll, Julie Tetlimo. På generell basis oppfordrer hun fadderne til å ikke nøle med å ta ansvar.

– Fadderne og linjeforeningene må ikke være redde for å avlyse eller endre planene hvis de mistenker smitte, sier Tetlimo.

Tetlimo sier at det er viktig at fadderne kjenner sine egne grenser og at de ikke må nøle med å ta kontakt og mase på instituttene om de trenger råd eller støtte. Hun understreker at de har hatt et godt samarbeid med NTNU. Hun sier universitetet har vært en god støttespiller, selv om mange av retningslinjene har vært selvfølgelige.

Mandag 11. ble det meldt om smitte i fadderutvalget i en linjeforening ved SU-fakultetet.

Powered by Labrador CMS