INVITERER FLERE INN: Storsalen stemte lørdag for å utvide medlemsretten. Bildet er hentet fra en tidligere votering.
INVITERER FLERE INN: Storsalen stemte lørdag for å utvide medlemsretten. Bildet er hentet fra en tidligere votering.

Nå kan studenter ved fotofagskolen bli medlemmer i Samfundet

Lørdag 13. mars vedtok Storsalen å utvide medlemsretten til å gjelde fagskoler også.

Publisert Sist oppdatert

På Samfundsmøtet lørdag 13. mars vedtok Storsalen å utvide medlemsretten i Samfundet til å gjelde alle utdanningsinstitusjoner som er tilknyttet Studentsamskipnaden. Tidligere måtte man være student ved en opplæringsinstitusjon på universitets- eller høgskolenivå for å kunne bli medlem.

– Fagskolene er studenter på lik linje med andre, så det var på høy tid at de også fikk medlemsrett, forteller Samfundetleder Karen Mjør.

DETTE ER SAKEN: Samfundetstyret ønsker å utvide medlemsretten

INKLUDERENDE: Samfundetleder Karen Mjør er strålende fornøyd for at Storsalen stemte for å utvide medlemsretten.
INKLUDERENDE: Samfundetleder Karen Mjør er strålende fornøyd for at Storsalen stemte for å utvide medlemsretten.

Dette betyr at studentene ved Norsk Fotofagskole Trondheim nå har rett til å bli medlemmer på lik linje med de andre studentene i Trondheim. I et eget lovendringsforslag ble det også vedtatt at studentene ved Trondheim Fagskole får medlemsrett, selv om de ikke er tilknyttet studentsamskipnaden.

– Jeg er strålende fornøyd! Det er veldig stort og veldig kjekt at Storsalen var enige med oss om at fagskolene burde få lov til å bli medlemmer, sier Mjør.

Også leder Maria Størseth i Studentrådet ved Norsk Fotofagskole Trondheim er fornøyd med at de endelig får medlemsrett.

– Det har vært veldig viktig for oss å få lov til å kunne bli medlemmer. Det er noe flere årskull har jobbet for, forteller Størseth.

LES OGSÅ: En nødvendighet for alle som elsker nordisk design

Totalt ble det stemt over tre lovendringsforslag. Det første forslaget var å utvide medlemsrett fra kun opplæringsinstitusjoner på universitets- og høgskolenivå, det andre var å gi medlemsrett til opplæringsinstitusjoner tilknyttet studentsamskipnaden, mens det tredje var å gi medlemsrett til Trondheim Fagskole. Alle forslagene ble vedtatt.

– Jeg er storfornøyd med at vi endelig får lov til å være ordentlig med i studentmiljøet, og at vi slipper å stå på utsiden, forteller Størseth.

En uforutsett konsekvens av lovendringsforslaget er at Luftkrigsskolen faller utenfor definisjonen av hvem som har medlemsrett. Mjør forteller at styret så fort som mulig skal komme tilbake til Storsalen med et forslag om at de igjen får medlemsrett.

LES OGSÅ: Disse vil lede ISFiT

Powered by Labrador CMS