Sit lanserer nytt system for bolig-booking

Med et nytt bookingsystem håper Sit å effektivisere søknadsprosessen for bolig.

Publisert Sist oppdatert

Sit har nok boliger for 16 prosent av Trondheimsstudentene, men er fortsatt et stykke unna målet om 20 prosent dekningsgrad. De opplever at spesielt mange har benyttet seg av tilbudet gjennom pandemien. I slutten av februar lanserte Sit et nytt leiesystem som skal gjøre det lettere for studenter å finne og leie boliger som passer dem.

– På den nye nettsiden nå kan du melde interesse for en spesifikk studentby og leilighet, så får du varsel når en slik bolig er ledig. Da kan du booke den, med et førstemann til mølla-prinsipp, forteller Tina Landfastøien, leder for bostedsutleie i Sit.

Landfastøien håper dette fører til mer forutsigbarhet for studentene.

– Det er en raskere og ryddigere prosess, med mindre manuelt arbeid for oss, og enklere for den enkelte student, sier hun.

LES OGSÅ: Behovet for studentboliger øker

Færre ledige boliger enn vanlig

Til tross for økt tilbud av boliger i vårsemesteret har Sit over lengre tid slitt med lav dekningsgrad av studentboliger.

Landfastøien forteller at om man skulle ønske seg en leilighet, men ikke ønsker så mye konkurranse, er våren et passende tidspunkt å utforske leiemarkedet på.

– Nå og frem mot påske er det mye mindre pågang, og færre fremtidige studenter som søker, forteller hun.

Selv om det er mindre pågang om våren, forteller Landfastøien at det er færre tilgjengelige boliger nå enn det bruker å være på denne tiden av året. For øyeblikket står omtrent hundre av seks tusen ledige boliger ledig.

– De siste årene har pågangen vært spesielt stor. Vi er ikke helt sikre på hvorfor, men det kan hende det har å gjøre med at det føles trygt å bo i en studentsamskipnad under pandemien.

LES OGSÅ: Studenter – den sterkeste ressurs

Enkelt å bytte

Landfastøien tror det er mange fordeler Sit-studenter har, som de ikke vet om. Hun tar opp bytte av bolig som et eksempel.

– Jeg tror det er mange studenter som ikke vet hvor lett det er å bytte Sit-bolig. Alt du trenger å gjøre er å reservere en av boligene du vil bo i, og så kan du flytte inn når den er tilgjengelig. Det er ingen oppsigelsestid, så du betaler bare dobbel leie for tiden du bruker på å flytte.

Med andre ord kan Sit-beboere flytte på dagen om det skulle ønske det.

Om du likevel finner deg selv midt søkerkaoset ved semesterstart i jakt på ny leilighet, har Landfastøien et siste tips.

– Det er flere som har reservert en leilighet, men som ikke kommer inn der de vil i Trondheim. Så en mulighet er å sitte klar på Sit sine nettsider 21. juli. Da pleier omtrent 100 leiligheter til å bli ledige. Om det er en spesifikk studentby du vil til, er det bare å sette på varsel, så får du en melding om en leilighet der blir ledig.

Powered by Labrador CMS