NTNU: Oppfordrer til hjemmeeksamen

NTNUs fagmiljøer jobber nå med å vurdere eksamensformen i alle fag.

Publisert Sist oppdatert

Alle fagmiljøene har blitt oppfordret til å endre eksamensform til hjemmeeksamen der det er faglig forsvarlig og praktisk mulig.

– Fagmiljøene har frist på seg til 1. november med å melde tilbake hvilke emner som endrer form til hjemmeeksamen, skriver prorektor Marit Reitan til Under Dusken.

Det er opp til fagmiljøene selv å vurdere hvilke emner det er faglig forsvarlig å endre eksamensformen på. Dersom eksamen ikke kan gjennomføres som hjemmeeksamen må dette imidlertid begrunnes. Mer informasjon om eksamensavviklingen vil komme på innsida snart.

LES OGSÅ: Studenter skeptiske til fysisk eksamen

Studenter i risikogruppe får tilrettelegging

Det ingenting som tyder på at noen har blitt smittet på campus enda. Reitan opplever også at faglærerene har strukket seg langt for å lage fleksible løsninger for studenter som ikke kan eller ønsker å møte på campus.

– Det ikke er noen automatikk i at faglærer tilrettelegger, for NTNU får ikke vite hvem som er satt i karantene. Studentene står selvsagt fritt til å informere faglærer eller studieveileder dersom de er i karantene.

Hvilken type tilrettelegging som gjelder vil avhenge av undervisningsform og lengden på karantenen. Det finnes ikke digitale alternativ for alle forelesninger, men dersom noen er i en situasjon hvor de ikke ønsker å møte på campus anbefaler Reitan å kontakte studieveileder for å diskutere mulige løsninger.

– Vi har ikke mulighet til å tilrettelegge i stort monn for studenter som ikke reelt er i risikogruppen. Vi ønsker å komme studenter i møte i så stor grad som det er praktisk mulig. Studenter som er i en risikogruppe skal få den tilretteleggingen de trenger uansett.

LES OGSÅ: Fusk på eksamen skjøt i været under hjemmeeksamen

Flere sjekker seg inn

Mange studenter har tidligere ikke brukt NTNUs QR-koder som skal bidra til å lette smittesporingen. Det har ført til at langt flere enn nødvendig har blitt satt i karantene. Forrige uke tok imidlertid antallet innsjekkinger et kraftig byks. Reitan tror at enklere registrering kan være en av grunnene til at flere nå bruker innsjekksystemet.

– Vi har merket hver enkelt plass i alle undervisningsrom med QR-koder. Siste ukes registreringstall tilsier at dette tiltaket har fungert godt.

Til slutt oppfordrer studenter Reitan til å ta vare på deg selv og de andre rundt deg, respektere karantenen, og overholde smittevernreglene.

LES OGSÅ: Ny variant av korona i Trondheim

Powered by Labrador CMS