Herlig pust i bakken

Big Thief sørger for en velkommen pause mellom slagene med sitt mer tilbakelente sett.

Publisert Sist oppdatert

Jeg hadde lave forventniger til denne konserten, mest fordi jeg har liten kjennskap til Big Thief fra før og så for meg at dette kom til å være nok et helt OK indieband. Men det var altså ikke tilfelle. Jeg ble positivt overrasket over Big Thief, både som band og som booking fra Pstereo sin side. Siden den mer rocka siden av indie ble såppass dårlig representert av Rolling Blackouts tidligere i dag, var det nå godt å få servert skikkelig god og sart indiefolk.

Frontkvinne Adrienne Lenker setter i gang showet og Big Thief peiser seg gjennom fem låter før publikum får høre et sjenert «Hello», etterfulgt av et titalls låter til. Bortsett fra en godt mottatt anekdote om Lenkers norske røtter og en liten klage på scenelyden får vi ikke høre noe mer mellom låtene, men det gjør egentlig ingenting. Hun har såppas god utstråling når hun spiller at man lett lar seg bli fanget av den herlige stemningen.

Les også: – To Xanax holder kanskje til en konsert for Lil Pump. Ti blir for mye.

Big Thief viser også at de er såppas skikre på låtene at de ikke er redde for å tøye og dra litt på dem med en jam eller to, som alltid er positivt i min bok. De mer energiske partiene under konserten lever også godt på denne løssluppenheten. De roligere låtene derimot blir nesten ødelagt av summingen fra en konstant plaprende del av publikumsmassen. Dette blir et stort minus med tanke på hvor mange rolige låter Big Thief har, men de som skravlet ivrigst flyttet heldivgis på seg etter et par låter.

Men, publikum til tross var dette en kjempegod konsert som ble et velkomment pust i bakken, selv om det ikke har bikket over til kveld på Marinen ennå.

Powered by Labrador CMS