SYND MED SPLITTELSE: Mariel Kjønnøy håper på en samlende leder.

Uttaler seg om spliden i Rød ungdom: – Det er viktigere enn noen gang med en samlet venstreside

Rød ungdom har gjennomgått et sjeldent dramatisk lederskifte under helgens landsmøte. Dette mener leder av Rødt Trondheims studentlag.

Publisert

Tidligere og innstilt leder Liv Müller Smith-Sivertsen for Rød ungdom ble i helgen vraket som leder, til fordel for Amrit Kaur. Det innstilte styret ble stemt i stor grad fullstendig utskiftet.

Smith-Sivertsen marsjerte ut av salen i protest. 20 andre fulgte på.

Det høres kanskje Orwelistisk ut; Smith-Sivertsen og hennes støttespillere anklager en kommunistisk fraksjon kalt Kommunistisk enhet for å ha infiltrert partiet og kuppet ledelsen. 

Kaur har tidligere vært suspendert, på grunn av en angivelig tilknytning til nettopp Kommunistisk enhet. Hun benekter dette.

Landsmøtet har tidligere vedtatt at medlemskap i Kommunistisk enhet er uforenlig med medlemskap i Rød ungdom.

Var ikke i salen

Rødt Trondheims studentlag er ikke medlem av Rød ungdom, og var derfor ikke på landsmøtet.

Studentlagsleder Mariel Kjønnøy i Trondheim studentlag understreker at hun ikke har innsikt i prosessen. 

– Samtidig håper jeg den nye lederen Amrit Kaur kan samle hele organisasjonen, og også lytte til bekymringene som kommer fra mindretallet, skriver hun i en mail til Under dusken.

LES OGSÅ:  – Eg var ikkje spesielt skuleflink

Vil etablere nytt ungdomsparti

Smith-Sivertsen har kunngjort at de vurderer å etablere en ny ungdomsorganisasjon. Hun mener moderpartiet Rødt heller vil støtte det nye datterpartiet.

Kjønnøy mener det er veldig synd med en splid i Rød ungdom:

– Når venstresida utfordres hver dag av høyreekstreme holdninger, som blant annet tillegger kvinners kropp en seksuell markedsverdi, sier hun.

Kjønnøy og Rødts studentlag i Trondheim håper det løser seg, og virker motiverte til å fortsette sitt politiske prosjekt.

– Jeg ønsker RU lykke til med arbeidet framover, og håper de kan finne sammen igjen. Fellesskapet og kampen mot undertrykkelsen fra kapitalistene er det vi trenger å fokusere på fremover, avslutter hun.

LES OGSÅ:  Her er det nye UKEstyret: – Hold av hele høsten 2025!

Powered by Labrador CMS