Debatt

Ikke legg ned Institutt for kunst- og medievitenskap!

Hva slags signal sender vi egentlig når det er instituttet for kunst som ryker først? Nedleggelse av IKM vil bety starten på døden for det praktiskteoretiske studieprogrammet Drama og teater.

Publisert

Å legge ned IKM vil ikke bare gå ut over de ansatte, men også studentene. Et utvalg fra Det humanistiske fakultet (HF) har lagt fram en rapport med forslag om å dele opp IKM og spre bitene hos tre andre institutter. Rapporten fremstår som svak, uten reell risikovurdering og viser tydelige tegn på at utvalget ikke har kjennskap til hvordan fagmiljøet på IKM fungerer. Forslaget er å flytte studieprogrammene Drama og teater og Film- og videoproduksjon til Institutt for musikk (IMU), Filmvitenskap og Medievitenskap til Institutt for tverrfaglige kulturstudier (KULT) og Kunsthistorie til Institutt for historiske og klassiske studier (IHK). 

Ikke bare vil dette bryte opp et unikt fagmiljø med stødig praktisk-teoretisk profil, vi frykter at det på sikt vil bety døden for drama og teater ved NTNU. Er det hensiktsmessig å flytte ressurskrevende fag som teater og film til et større institutt som IMU, som allerede sliter økonomisk og ikke vil ha oss? Blir ikke da sjansen stor for at det er våre fag som vil lide ved neste kutt? En stor del av studieprogrammet er nettopp det praktiske arbeidet som gir oss yrkesrelevant erfaring og kontakt med Trondheims scenekunstfelt. Vi frykter at de praktiske emnene vil ryke først. Brått vil det ikke lenger finnes noe ettertraktet teaterstudie i Trondheim. 

Hva slags signal sender vi egentlig når det er instituttet for kunst som ryker først? Vi må ikke glemme hvor viktig kunsten er for samfunnet i alle former og fasonger, både som underholdning, samlingspunkt og politikk. Nedleggelse av IKM vil gi store ringvirkninger i Trondheims scenekunstfelt, som både studentene og de ansatte er en viktig del av. 

Det er på tide at NTNU begynner å verne om, styrke og dyrke kunstprogrammene og fagmiljøene sine. Hvis IKM på død og liv må flyttes, hold oss iallfall samlet! 

Hvis du vil vise din støtte, dukk opp foran hovedbygget på NTNU Gløshaugen 3. mai klokken 16. 

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS