IKKE IMPONERT: Statsminister Erna Solberg håper at studentene i Trondheim blir med på dugnaden og at de framover bruker tiden sin på eksamen istedenfor fest.

Reagerer på studentfester:

Erna Solberg ut mot trondheimsstudentene

Publisert Sist oppdatert

– Mitt viktigste budskap nå er at trondhjemmere må sikre at denne spredningen ikke blir større. Hold dere mest mulig hjemme og ha minst mulig sosial kontakt. Det er alvor, sier Erna Solberg til Adressa.

Hun understreker at situasjonen er annerledes i Trondheim enn det er i Bergen og Oslo, som har høyere smittetall. Smittetallene i Trondheim har økt den siste tiden og i går ble det satt rekord av antall tester i løpet av en dag. Onsdag 4. oktober var det hele åtte nye smittetilfeller blant studentene i Trondheim. Seks av smittetilfellene kan knyttes til samme private fest.

Solberg forklarer til Adressa at hun er lite imponert over tidsbruken blant byens studenter. Adressa rapporterte også at politiet natt til fredag måtte stoppe en studentfest.

– Det er lite imponerende. Studentene må lese til eksamen i stedet for å feste. Jeg vil at alle skal tenke at november skal være eksamensmåneden. Det er mye smitte i ungdomsmiljøene i Norge, og mange er symptomfrie, så man kan fort komme borti noen som er smittet uten å vite det, sier hun til Adressa.

Står i fare for å bruke studielånet til bøter

Statsministeren påpeker at studentene risikerer bøter dersom de bryter koronapåbudene. Hun håper at studentene også blir med på dugnaden.

– Og politiet kommer til å slå hardere ned på fester og smittevernsbrudd nå. Det betyr at man står i fare for å bli bøtelagt dersom man har mange på fest hjemme hos seg. Det er ikke sikkert studentlånet holder da. Blir det mye fest de neste månedene, risikerer man at pengene man får fra Lånekassen går til å betale bøter, sier Solberg til avisen.

14 nye smittetilfeller i Trondheim

Torsdag 5. oktober ble det påvist 14 nye smittetilfeller i Trondheim kommune. To av smittetilfellene er studenter ved Fakultet for økonomi.

Kommunikasjonsmedarbeider ved NTNU, Idun Haugan, skriver på Innsida at smittekontoret i Trondheim har oversikt over nærkontaktene til de smittede og at det ikke er behov for ytterligere smittesporing. Studentene har ikke vært innom campus de siste dagene.

– Den ene smittede har ikke vært fysisk på campus de siste dagene. Siste oppmøte på campus var søndag 01.11, skriver Haugan.

– Den andre smittede ved Fakultet for økonomi har ikke vært fysisk på campus de siste dagene. Siste oppmøte på campus var fredag 29.10, fortsetter Haugan.

Powered by Labrador CMS