Debatt 

Har du hatt et problem som student? Det kan hende at jeg er ansvarlig for det

Studenter er for opptatt av hva som skjer bak lukkede dører, så de så ikke at jeg økte treningsavgiften.

Publisert

Hvis du er NTNU-student, så har du sikkert sett meg på stand for noe studentpolitisk. Det gjorde jeg fordi jeg har vært tillitsvalgt, men si meg: Hva det er en tillitsvalgt gjør? Vet du det? Fordi det burde du. Vi har så mye mer makt og innflytelse enn du tror. Jeg tenker å fortelle om hva jeg har vært med på å få til de siste to årene.

Den treningsavgiften til Sit som ble økt i år. Jeg er én av personene som er ansvarlig for det. Jeg har også vært med på å fjerne tannhelse-støtte for studenter i Trondheim. Jeg står ved beslutningene. Fordi hadde jeg fått muligheten til å gjøre det om igjen, hadde jeg gjort det igjen.

Dette er bare noen av de tingene jeg har gjort som tillitsvalgt. Jeg prøvde også å få Sit Diggilounge lagt ned, men budsjettet deres har blitt kuttet vesentlig istedenfor.

Jeg har ikke bare gjort kjipe ting. Jeg har vært med på å gi finansieringsavtaler til NTNUI og nybygg på Samfundet. Jeg har også vært med på å starte et prøveprosjekt for gratis sanitetsprodukter på campus.

Jeg er 1 av 19 som gjorde disse beslutningene. Vet du hvem de er? Det kan være noen i forelesningen din, det kan være noen du tar spinningtimer med, det kan være noen du tar bussen med ukentlig. Vi har ekstremt mye påvirkningskraft overfor din hverdag uten at du vet hvem vi er.

Det er en del studenter på NTNU. Det er 8 fakulteter og 55 institutter på NTNU. Alle de har representanter som jobber opp mot NTNU for deg, men vet du hva det egentlig gjør? Nå har du hørt hva jeg har gjort, men hva med de andre? Fordi det finnes mange andre studenter med mer makt og innflytelse enn meg.

Vi har studenter som sitter i NTNUstyret og bestemmer over rektor, vi har studenter som bestemmer hva semesteravgiften din skal brukes til, og vi har studenter som jobber med dine klager på eksamen. Vi har ufattelig mange studentrepresentanter i Trondheim. Hvor mange av dem kjenner du?

Jeg vil til slutt understreke at alle disse valgene ble tatt fordi jeg mener det var best for studentene. Jeg var heller ikke alene om det. Jeg mener at tilbudet Sit hadde for studenter, hadde blitt dårligere hvis endringen ikke kom. Hvis du har et problem med disse valgene jeg har gjort, håper jeg virkelig at du husker det neste gang det er studentvalg. Bruk stemmeretten din neste gang, og godt valg!

LES OGSÅ: Dette skal studentene i påska 

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS