Kommentar

Sit har det ikke helt på Tunga

Å føle seg glemt i starten av studietiden er ikke lett eller uvanlig, men når du betaler for å bli husket, så er det lov til å føle seg irritert.

Publisert Sist oppdatert

Semesteravgiften alle studenter i Trondheim betaler, går til Sit, studentsamskipnaden som blant annet finansierer boliger, foreninger og psykiske helsetjenester for studenter. Kort sagt alt vi studenter trenger for å nyte studietiden vår. Derfor er det viktig forstudentene i Trondheim at Sit er tydelige, tilgjengelige og introduserer seg selv på alle campusene.

Det har dessverre ikke vært tilfellet. For de nye studentene ved campus Tunga var det en litt lei busstur hjem da Sit ikke dukket opp for den planlagte intro-presentasjonen de skulle holde. 

Gitt at de ikke har gitt info til Tunga-studentene om Sit i etterkant, er det en god del studenter som sannsynligvis kan lite om rettighetene sine i samskipnaden. Dette er leit fordi studentene på Tunga betaler en like stor semesteravgift som alle andre studenter for å være med.

 LES OGSÅ:  Kunst på Campus

Sentralisering av campusene har vært et stort tema blant de større campusene Dragvoll og Gløshaugen, men på Tunga har det allerede startet. Campus Tunga er litt som en desentralisert kommune: ganske få folk, ikke alle vet hvor det er og noe som blir nedprioritert eller glemt under planlegging. Litt som en desentralisert kommune har Tunga opplevd mye fraflytting de siste årene, ettersom noen linjer har dratt til andre campuser. Tunga har ikke vært i nærheten av så stort som Dragvoll. Et viktig poeng NTNU kan ta med seg videre, er at å sakte flytte studier ned mot sentrum fort kan bli traurig for de resterende studentene, som fort kan bli glemt.

Dette er likevel ikke en kommentar ment kun for å klage. Det er tross alt en plan om å flytte hele resten av campusen ned mot sentrum til Elgeseter, der nybygget Helgasetr reiser seg. Helgasetr skal deles av helse- og sosialutdanningene ved NTNU, og Sit skal ha deler av bygget som idrettsbygg. Da rekker nok Sit å svippe innom for å presentere seg etter trening, før de skal videre til de større campusene, og NTNU kan puste litt ut før de starter på neste byggeprosjekt.

 Rettelse: I etterkant av publisering har Under Dusken erfart at Studentsamskipnaden i Trondheim, Ålesund og Gjøvik (Sit) hadde en introduksjonspresentasjon på Tunga , men til et annet tidspunkt enn først oppgitt.  

 LES OGSÅ: Derfor er det lite plastsøppel på campus.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS