Debatt:

Student-løftene innfris av Høyre

Liker du studentboliger og vil beholde mer av dine egne penger? Da blir årets valg enkelt.

Publisert Sist oppdatert

Valgkamp byr på mye tomprat og løfter som ikke blir innfridd. Med Høyre i regjering har du derimot garantien for økt studiestøtte utover prisvekst hvert år, rekordutbygging av studentboliger og mer fokus på praktisk kunnskap i høyere utdanning. Hvordan kan du være sikker på det? Jo, vi har allerede sikret det de åtte årene vi har sittet i regjering, og vil sikre det de fire neste også.

Studentbudsjettet er, og har alltid vært trangt. Da er deltidsjobber som bygger CV og gir inntekt og verdifull arbeidserfaring helt avgjørende. Men vi mener det er et poeng i seg selv at du skal beholde mer av dine egne opptjente penger. Derfor foreslår vi et skattefradrag for folk under 30 år med lav og middels inntekt. Vår plan er at det skal bli innført så tidlig som 2022. For å gjennomføre denne planen, så trenger vi din stemme i høst.

LES OGSÅ: Rødt setter studentene i fokus

I kampen for å styrke studentøkonomien er vi stolte over å ha økt frikortgrensen og BSU-ordningen. Vi sier oss derimot ikke fornøyde med det. Høyre går til valg på å øke inntektsgrensen for omgjøring av lån til stipend, slik at du kan tjene enda litt mer og samtidig beholde stipendandelen. Du bør ikke straffes fordi du jobber ved siden av studiene. Vi vil også innføre praksis som en integrert del av studiet, og innføre en ordning for praksisopphold i staten. Arbeidstrening har en verdi i seg selv, og gjør at man får testet ut teori i praksis. Det blir vi bedre studenter av også.

Med Høyre i regjering er det rekordhøy bygging av nye studentboliger. Det skal vi fortsette med. Særlig i pressområder er det behov for ytterligere utbygging, og eldre studentboliger skal oppgraderes til dagens standard. Det er viktig at vi bygger på en bærekraftig måte, og at studentenes trivsel er prioritert. Dette har kanskje en stor prislapp, men vi mener at en investering i nærmiljøet til studenter er en investering i bedre trivsel, læring og sunn mental helse.

Retorikken til venstresiden bærer preg av desperasjon. Det er merkbart at det er lenge siden de har måttet innfri løfter. Med Høyre i regjering vet du at løfter innfris. Hvis du vil ha flere studentboliger og bedre studentøkonomi, ja da bør du stemme Høyre. Godt valg!

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS