Samfundetleder

Bli med å blåse liv i studentbyen

Tiden er inne for å se hva studentlivet har å tilby. Studentersamfundet er stedet for både engasjement og fest.

Publisert Sist oppdatert

Hei, kamerat!

Er det ikke utrolig deilig å være tilbake i denne studentbyen vår? Jeg håper du er klar for å ta del i fellesskapet, uansett hva du har gjort i sommer. Trondheim har stått som et litt tomt kollektiv med voksende hybelkaniner og ventet på at studentene skal komme tilbake og blåse liv i den. La oss ta den opp- gaven på alvor! Etter flere år med sosial distansering, antall restriksjoner og andre beint ut forferdelig kjedelige tiltak har vi nå endelig muligheten til å leve frie, bråkete og morsomme studentliv.

La oss bruke anledningen til å feire livet og se lyst på den tiden vi går inn i. Det finnes så utrolig mange spennende muligheter for en student som har lyst på livet i denne byen, at det blir tåpelig om jeg skal prøve å fortelle deg om alle. På Samfundet skal vi gjøre alt vi har savnet, og forhåpentligvis finne på noe nytt, og du er invitert! Nå er du herved invitert til konsert, dans, sang, debatt, kino, opera, bursdagsfeiring og masse masse mer, her i vårt røde runde hjem.

LES OGSÅ: Portrett av den nye Samfundetlederen

Samfundet skal være et engasjerende sted som utfordrer samfunnet rundt oss. Derfor vil jeg låne et gammelt arbeiderbegrep og oppfordre dere: «Studenter, foren eder!» Vi er mye sterkere når vi står sammen om de tingene som angår oss, og må bruke enhver anledning til å stå på kravene. Leiemarked, studiestøtte, immatrikulering, eksamensform og campusutbygging er alle eksempler på saker som angår din hverdag.

Ikke la andre snakke på dine vegne, men ta ordet! Som medlem av Studentersamfundet i Trondhjem kan du bruke den åpne talerstolen i Storsalen, populært kjent som Norges frieste, for å si ifra om hva du mener. Her kan du også være med på å bestemme hva våre 16 000 medlemmer skal stå for. Og så får du litt billigere øl, kake og konserter, da. Det kommer godt med når regjeringen vår synes det er helt greit at vi lever langt under fattigdomsgrensen.

I år er vi alle litt nye studenter. Uansett om man har brukt pandemiårene på videregående eller universitetet. La oss blåse liv i gamle tradisjoner, finne på nye og sammen ha en studietid som vi kan se tilbake på med glede. Jeg håper at jeg ser deg på Samfundet, og at mange av de minnene du får, skapes her.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS