Kommentar

Er det for mye å ATB om en behagelig reise?

Publisert

Du spiller hovedrollen i ditt eget liv, bare ikke på bussen. Skal du ikke av på Solsiden? Det går helt fint, men for guds skyld: Ikke stå som en murvegg når folk åpenbart prøver å komme seg ut. Ikke bare er det unødvendig kroppskontakt når jakkene gnir mot hverandre idet vi går forbi deg, men det er også lite effektivt og flaut å se på for oss med sitteplass som skal videre med bussen. 

Ryggsekken skal mellom beina eller på fanget. Selv om den kostet deg halve husleien, fortjener ikke sekken din eget sete. Og vi som står som sild i tønne på 22-bussen klokken åtte om morgenen, ønsker ikke å få sekken din trykket i trynet. Ta den av og sett den mellom beina på gulvet, den tåler det. 

Videre: Når ble det egentlig kult å ikke reise seg for eldre? Ja, det gjør vondt dersom personen ikke tar imot plassen, men det er utvilsomt bedre å reise seg én gang for mye. Det at du skal ta bussen langt og dermed fortjener sitteplassen, er ikke et godt nok argument, for jeg kan love deg at noen skal av før deg, og at du kommer til å få deg en ny sitteplass når bussen har passert sentrum. Svelg stoltheten og vær et godt medmenneske. 

LES OGSÅ:  På tide å bytte strømmetjeneste.

Og til dere som skal på bussen: Ruter sin «først av, så på»-kampanje gjaldt ikke bare i 2018, den er like relevant i 2024. Det er en enkel regel å forholde seg til som gjør bussturen mer effektiv og behagelig for alle. Og når vi-somleker-Berlinmur-gjengen for én gangs skyld har gått av for å gi plass til dem som skal ut, ikke press deg frem. Det er et køsystem, og du står bakerst. 

Det er flaut for oss også, dersom du blir tatt i billettkontroll. Skal du snike? Kjør på, bare ikke bli tatt. Og dersom du skulle være så uheldig å bli tatt, ta den boten med stolthet. For verken vi eller kontrolløren tror på historien din om at du har fått en splitter ny mobil, med knust skjerm, da, uten å ha rukket å laste ned ATB-appen ennå. 

Ikke glem at vi alle er i samme båt – eller buss. Et smil og en liten hyggelig gest utgjør forskjellen mellom en trang og ukomfortabel reise og en hakket mer behagelig. Legg egoet igjen hjemme, og pakk heller med litt buss-etikette i sekken

LES OGSÅ:  Går vi konkurs uten Equinor, har Samfundet en kritikkverdig økonomisk styringsmodell.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS