Debatt

Håper å kunne åpne dørene til lesesalen før jul

Først vil jeg si at vi setter pris på engasjementet deres angående Gunnerusbiblioteket, og jeg beklager de ulempene stengningen av lesesalen og deler av biblioteket medfører.

Publisert

I sommer måtte deler av Gunnerusbiblioteket stenges etter en alvorlig sikkerhetshendelse. Dette gjelder også de nylig oppussede lesesalsplassene, og vi forstår at dette er frustrerende.

Etter hendelsen bestilte vi en uavhengig kartlegging og gransking av sikkerheten ved lokalene våre fra Safe Tec, og denne mottok vi for kort tid siden. Den anbefaler oss å gjennomføre en rekke tiltak. Noen av disse er mer omfattende, som for eksempel at det kan bli nødvendig å bygge om lokalene våre, mens andre tiltak er lettere å gjøre noe med.

Vi skal gjøre vårt beste for å informere om fremdriften underveis og håper å kunne presentere en tidsplan for gjenåpningen så snart som mulig. Førsteprioritet for oss er å få åpnet lesesalen.

Inntil da vil jeg oppfordre dere til å benytte andre bibliotektjenester, inkludert bestilling og lån av faglitteratur fra våre andre biblioteker. Bibliotekets ansatte er tilgjengelig for rådgivning og veiledning, dette både fysisk i bibliotekene og via våre digitale veiledningstjenester. Det vil bli satt opp ekstra leseplasser i eksamensperioden, noe det blir gitt informasjon om på Innsida og via nettsidene til NTNU.

Vi er fullt klar over betydningen av Gunnerusbiblioteket for studenter og ansatte, og vi jobber for å redusere negative konsekvenser ved å fortsette å tilby dere bibliotektjenester og faglitteratur på best mulige måter.

LES OGSÅ:  Gunnerusbiblioteket er forsatt stengt på ubestemt tid.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS