Debatt

Blod, svette og tårer

Eksamen ved NTNU bør ikke være et blodig alvor.

Publisert

Vi har alle vært der – stresset i en overfylt buss med litt for mange skrekkslagne studenter, nesen dypt plassert nedi en pensumbok for den siste finpussen, for å forstå hva kritiske refleksjoner om betingelser for vitenskapelige kunnskapsdannelser egentlig betyr. Med en puls som tilser at du har tilbragt minst to timer midt i Bodegaen, kan du ense ulike ryggsekker fylt til randen med alt du kan tenke deg av energidrikker, sjokolader og slappe brødskiver med gulost. Hjertet pumper hardere og hardere for hvert busstopp du nærmer deg. Et kollektiv sukk kan høres helt til Gråkallen idet bussdørene åpner seg, og ut av dørene siver en grå masse som forsvinner videre inn mot det store, beryktede eksamenslokalet på Sluppen.

Eksamen kan være en stressende affære, med god grunn. Det er jo tross alt nå du skal vise hva du er god for. Eksamen er en av mange ulike vurderingsformer som skal sikre at vi faktisk kan det vi skal kunne. Eksamen kan og skal være en gyllen mulighet for å briljere, imponere og ikke minst føle på mestringsfølelsen – men da må rammene for en god eksamensgjennomføring være på plass.

LES OGSÅ: Økning av gonoré blant studenter

Det har den siste tiden vært en rekke innlegg i Under Dusken som har problematisert gjennomføringen av eksamensperioden høst 2023. Som enkeltstudent er det en rekke aspekter ved eksamen som er utenfor din kontroll. Fjernvarmeanlegg som utløser brannalarm, sykdom som forhindrer din eksamensgjennomføring eller en uventet menstruasjon.

I begynnelsen av mars vedtok vi at alle studenter som gjennomfører fysisk eksamen i et eksamenslokale, skal ha tilgang på gratis sanitetsprodukter – i håp om å fjerne nok et stressmoment for å sikre at eksamen ikke blir et blodig alvor. Sammen med NTNU jobber vi i studentdemokratiet kontinuerlig med å forbedre rammene rundt eksamen og eksamensgjennomføring. Det er viktig å sikre at dine tilbakemeldinger blir tatt på alvor, slik at du kan briljere og imponere under eksamen uten å måtte bekymre deg for brannalarmer, sykdom eller en uventet menstruasjon.

De bekymringene som har vært løftet i Under Dusken, er tilbakemeldinger vi har tatt til oss og spilt videre til NTNU. Vi opplever at NTNU tar på alvor de tilbakemeldingene de mottar, men vi forventer også at dette fører til handling.

LES OGSÅ: Det kreves mer enn å snakke for å redde klimaet

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS