Kommentar

Er dette J. K. Rowlings Legacy?

Brienne Ghey ble 16 år gammel. Hun ble ved fødselen identifisert som en gutt og det var hennes korreksjon av dette som fikk henne drept.

Publisert Sist oppdatert

Dette virker muligens urelatert til et spill om trollmenn som går på skole, men i England har forakten for transpersoner blitt voldelig de siste årene. Det var en jevnaldrende gutt og jente som drepte Ghey.

Liknende triste utfall kommer av en stadig krassere retorikk mot trans- personer. Utsagn som at de forvrir barns verdenssyn, at de ønsker å komme seg inn i garderober for å voldta kvinner, og at de ønsker å legalisere pedofili florerer på nett og i virkeligheten. Én av de mest omtalte meningsytrerne på dette feltet er nettopp forfatteren som skrev om trollmannen med arr i pannen, Joanne K. Rowling.

Det er ikke en gang slik at retorikken hun fyller Twitter-profilen sin med er det verste. I juni 2020 skrev hun et anti-trans-manifest som ble sitert da et amerikansk lovforslag for å hjelpe transpersoner ble nedstemt. Hun har finansiert søksmål mot organisasjoner ment for å hjelpe transpersoner som Stonewall og Mermaids, og da hun skrev Troubled Blood, beskrev The Telegraph den som «en bok hvis moral er at du aldri kan stole på en mann i kjole.»

Hogwarts Legacy sin FAQ hevder at hun ikke har vært involvert i produksjonen av spillet, men at hennes arbeid er grunnsteinen deres historie er bygget på. Dermed er hennes fortjeneste kun salget av åndsverket, og ikke basert på spillets suksess. Det betyr dog ikke at det er irrelevant om folk kjøper Hogwarts Legacy. Hennes hatefulle retorikk vil bare fortsette å renne over som piss fra et tett pissoar så lenge hun har en plattform.

Hennes plattform er Harry Potter. All suksess av trollmannsverdenen hun har skapt, om det er film, spill eller Funko Pops, forteller henne at det går helt fint å fortsette.

Er dette en oppfordring til å kansellere Rowling? Ja, det er det.

Vi er for lengst forbi å la tvilen komme henne til gode. I en tid hvor Esben Esther har blitt frarøvet legeautorisasjonen og muligheten til å hjelpe hundrevis av transpersoner her i Norge, er det mange som har det vanskelig. Alle må få muligheten til å leve sitt eget liv, være komfortabel i sin egen kropp og ikke bli hetset eller angrepet på åpen gate.

Selv om Harry Potter var barndommen din – det var det for meg – er det så utrolig mye viktigere å beskytte våre medmennesker. De betyr mer for meg, og de burde gjøre det for alle, enn barndomsnostalgi. Transrettigheter er menneskerettigheter.

LES OGSÅ: Fra KKK til antirasist: – Jeg ble kansellert før det var et begrep

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS