Leder:

Under Dusken trenger studenter som tør å si hva de mener

Mange studenter sender dickpics over en lav sko, men likevel synes de å vegre seg for å eksponere seg i media.

Publisert

I denne utgaven av Under Dusken kan du lese om hvordan noen linjeforeninger sitter med store summer, mens andre har veldig lite. Det var vanskelig å få flere av linjeforeningene til å svare. Noen var redde for å bli negativt fremstilt, men det beste du kan gjøre for å få frem ditt perspektiv er å fortelle oss om det.

Under Dusken drives av studenter, og det gir oss bedre forutsetninger for å forstå studentenes perspektiv. Hvis noen føler seg urettferdig framstilt, tar vi gjerne imot tilbakemeldinger på det. Men det er umulig å skrive om det som er viktig for studenter, uten at studentene uttaler seg. Dersom bare forelesere, politikere og sinte naboer er villige til å stille som kilder i saker, er det deres side av saken som kommer fram.

LES OGSÅ: Klimatiltak er samfunnets ansvar

Vi har et inntrykk av at studenter er spesielt redde for å uttale seg i media, mens for eksempel forelesere uttaler seg i det vide og det brede om de fleste temaer. Mange av studentene som tipser oss om kritikkverdige forhold ønsker å være anonyme. De sier de er redde for at potensielle arbeidsgivere skal google navnet deres i fremtiden, og at uttalelsene deres skal gi et dårlig inntrykk. De som allerede har funnet sin hylle i livet har ikke den samme bekymringen.

Det er forståelig hvis du synes det er skremmende å fortelle hva du tenker til media. Du utleverer deg for kritikk og kommentarer. Men dersom studenter lar frykten for konsekvensene av å uttale seg ta over, betyr det at vi lar noen andre styre narrativet. Da kan vi ikke bli overrasket hvis mediedekningen av saker som festbråk på Møllenberg og koronasmitte blant studenter tar en annen retning enn vi skulle ønske.

Powered by Labrador CMS