Debatt

Jonas Scheie fortjener mange unnskyldninger - én av dem fra meg

Mistillitsforslaget burde aldri ha gitt liv til sladderfesten som utspilte seg i Samfundets kulisser denne uka.

Publisert Sist oppdatert

29. oktober vedtok Studentersamfundets medlemmer samlet til Samfundsmøte mistillitsforslaget som felte Jonas Scheie som leder. Han kommanderte ikke lenger den tilliten innehaver av det ledervervet trenger å ha. Det at Storsalen nådde et flertall for dette, vitner i seg selv om at det var riktig beslutning at lederen Jonas Strøm Scheie måtte gå.

Men for personen Jonas som har stått i dette, må prosessen ha vært en grusomt hard en. Mange av oss har nok måttet stå inne for store og små feilgrep gjort i beruset tilstand. De færreste har måttet gjøre dette foran en fullsatt sal med over 600 nysgjerrige mennesker. Man kan komme til å tenke på ordet gapestokk.

Påkjenningen i forkant av dette har neppe blitt hjulpet av at jungeltelegrafen blant de frivillige gjengene på Samfundet gikk i høygir etter tirsdagens mistillitsforslag ble allment kjent. Forslaget hadde utgangspunkt i en disiplinærsak preget av svært forskjellige virkelighetsoppfatninger på hendelsesforløpet mellom partene. Dette ga liv til endeløse spekulasjoner om hva som faktisk hadde skjedd, der omtrent den eneste fellesnevneren var at man hadde hørt fra noen som hadde hørt fra noen at sånn og sånn var det.

LES OM SAMFUNDSMØTET HER

Dette var i min erfaring svært utbredt og skjedde både i det offentlige, private og digitale rom. Jeg tok også selv del i videreformidlingen av disse løpehistoriene, noe jeg skammer meg dypt over i ettertid. Det er verken voksne mennesker eller organisasjonen vår verdig at en så alvorlig og personlig sak blir objekt for usubstansiert sladder i gangene.

Jeg ønsker derfor å beklage på det dypeste overfor Jonas for den oppførselen. Det håper jeg du kan tilgi meg.

Jeg håper og tror også at andre som kjenner seg igjen i denne oppførselen, finner det i seg å beklage for det. Jeg håper vi som organisasjon og som enkeltmennesker kan gå noen runder med oss selv og ta lærdom av hvordan vi behandlet både saken og Jonas som eneste navngitte part i den.

Ikke minst så håper jeg inderlig at det går bra med deg etter den intense uka du har hatt, Jonas. Og at du fortsatt føler deg og blir gjort velkommen på Samfundet framover. Jeg ser selv fram til mange flere lystige kvelder i ditt selskap.

Under Dusken opplyser om at Magnus Thorslund er tidligere medlem av Studentmediene.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS