Debatt

Urealistisk sportsidioti med ikonisk dobbelstandard

At det kommer ut et nytt årlig fotballspill er jo egentlig ikke nyheter. Det som derimot er rart, er at friske og levende kvinner får mer kritikk enn døde menn.

Publisert

Jeg er langt ifra den eneste sportsidioten her i verden. Jeg har et innrammet bilde av Bruno Fernandes på nattbordet mitt, og jeg har brukt mer tid på Premier league fantasy-laget mitt enn på å lese til emnet jeg må konte dette semesteret. I år kommer det jo et nytt fotballspill fra EA, og det er som alltid noe å klage på. I 2023 er problemet kvinner.

Ada + Martin = sant, fordi de kan nå spille på samme lag! Jeg har sett utrolig mye klaging og forakt på apper som Twitter og Tiktok rundt hvordan kvinner og menn nå for første gang kan spille på samme lag i EA sin gamemode Ultimate team. I tillegg til at de kan spille sammen, så har det seg slik at noen av disse kvinnene har bedre spillerratings enn mennene. Jeg ser ikke på dette som særlig overraskende. EA gjør dette vært år: Noen ratinger er alltid på bærtur i starten for å skape diskusjon. Det er ikke slik at vurderingene er satt i stein. De blir endret i løpet av året.

Ett av hovedargumentene jeg har lest mot at menn og kvinner skal kunne spille sammen i spillet, er at det er urealistisk fordi det er kjønnsdividerte ligaer i virkeligheten. Hvis den realismen er så viktig for dem, er det veldig interessant at de ikke snakker like høyt ut om «Icons». Icons er tidligere fotballspillere som man kan ha på laget sitt. Blant disse ikonene har vi Lev Jasjin, Johan Cruyff, og Eusebio. En ting disse har til felles er at de er alle sammen døde. Jeg vil påstå at det at menn og kvinner spiller fotball på samme lag er vesentlig mer realistisk enn at noen har stått opp fra de døde for spille keeper.

De fleste som har spilt FIFA før har blitt godt kjent med nye fotballspillere bare ved å spille spillet. Jeg har flere ganger sjekket innom fotballkamper mellom lag jeg egentlig ikke har noen interesse for, bare for å se om en viss spiller er på banen. Dette er nok ikke egentlig er særlig uvanlig. Å ha kvinnelige og mannlige fotballspillere på samme lag, kan slik kanskje bidra til å kanskje øke seertallet for kvinnefotball.

Å debattere rundt kvinnelige og mannlige fotballspillere, tar opp tid fra en viktigere debatt. For det er mye kritikkverdig med EA: Ser vi på hvor mye penger EA får barn og unge til å bruke på Ultimate team så er det mye mer alvorlig enn at Hegerberg og Ødegaard er lagkamerater.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS