Debatt

Jakten på tilhørighet og kunnskap

Fadderuka går fort over, det gjør ikke studenttilværelsen.

Publisert

Vi går nå inn i én av de viktigste periodene for de nye studentene i vår flotte studieby. To uker fylt med forventningens glød, nysgjerrighetens kraft og en kjærlighet til kunnskap som knytter oss sammen til en felles studentfamilie. De kommende ukene vil spille en avgjørende rolle for alle som skal begynne sin reise i en ny tilværelse, på jakt etter tilhørighet og kunnskap.

Fadderuken, to uker fylt med nye inntrykk, bekjentskap og lange dager, er mer enn bare en introduksjon til vårt universitet og studenttilværelsen. Den representerer en bro mellom det kjente og det ukjente, to uker som gir de nye studentene mulighet til å utforske og oppdage sin plass i den nye tilværelsen som student.

Disse ukene, fylt med arrangementer og aktiviteter, kan spille en avgjørende rolle for studentenes tilhørighet. Den gir ikke bare en praktisk oversikt over hvordan det er å være student, men den legger grunnlaget for vennskap og et støttende nettverk som er nødvendig for å trives og blomstre i vår studieby.

Det er imidlertid ikke bare fadderuken som spiller en vesentlig rolle i studentens reise. Det er en samling av støtteapparat og mennesker som sammen skaper den best mulige studieopplevelsen. Fra studentdemokratiet som gir en stemme til studenten, som fremmer dens interesser og behov, til studieveilederen som gir støtte og veiledning gjennom faglige valg, til frivilligheten som selve hjertet av studentlivet. Sammen bidrar alle disse støttefunksjonene til å skape den best mulige studenthverdagen, et trygt og støttende studiemiljø.

Fadderuka er noe vi alle gleder oss til, men vi må også huske at dette bare er starten. Når de vanlige studieukene begynner er det viktig å ikke glemme at studentlivet er mye mer enn å bare gå i forelesninger og sitte på lesesal. Uten muligheten til å føle at man er en del av noe større, og har gode mennesker rundt seg, vil også jakten på kunnskap feile. Derfor er det viktig at vi benytter de støtteapparatene vi har for å gi studielivet mening og et mål. Dette er derfor en oppfordring til både gamle og nye studenter om å ta i bruk det hav av muligheter som finnes, og til de av oss som er her for å hjelpe til med at alle studenter skal leve meningsfylte studentliv, både på og utenfor campus.

La oss derfor sammen løfte fram disse verdifulle elementene i våre studentliv. La oss gi de nye studentene ikke bare en varm velkomst, men også en trygg havn hvor de kan utforske, feile, lære og vokse. Ved å omfavne mangfoldet av mennesker som gir liv til studentbyen, legger vi grunnlaget for den best mulige studietiden – en tid fylt med ikke bare kunnskap, men også med en dyp følelse av tilhørighet, fellesskap og moro.

LES OGSÅ: Trygt, men godt fra Highasakite

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS